Spoleto este un micut oras universitar din Italia situat la aproximativ 130 km de Roma.

Este un orasel de munte. Esti inconjurat de paduri, se mananca bine si te poti odihni din plin. Nu este un oras cu multe obiective turistice, aici poti vedea doar biserica locala, superba ce-i drept, campusul universitar si ruinele unui fost amfiteatru roman.

spoleto italia

Mie in schimb mi-au placut mult stradutele inguste pietruite cu piatra cubica, ce serpuiesc prin oras si pe care nu intra decat o singura masina de dimensiuni reduse. Daca deschizi geamul portierei, din masină poti ciocani direct in usile celor care locuiesc in casele de pe marginea stradutelor :)

Aici am mancat cea mai savuroasa inghetata din toate cate am mancat vreodata.

În zonă mai e un loc care trebuie văzut. Cascada di Marmore este o superba rezervatie naturala situata la vreo 15 km de Terni, pe drumul ce duce spre Spoleto. Gazduieste o multitudine de specii de copac unicate in Europa si o impresionanta cascada naturala care iti taie respiratia.

Au si un punct de informare turistica foarte bine pus la punct, poti inchiria un ghid, poti achizitiona suveniruri. Pe aleile din rezervatie sunt o multime de artisti care picteaza manual vederi ale zonei, lucru care mi-a placut foarte mult si mi-am completat si eu colectia cu o vedere. Cam scump, 15 euro, dar măcar e hand made.