Userii de pe site-ul atlasobscura.com, o comunitate a amatorilor de călătorii, au alcătuit un top cu cele mai interesante locuri de vizitat în România, în funcție de popularitatea lor printre turiști. Iată ce a ieșit:

1. Cimitirul vesel din Săpânța
Aflat în județul Maramureș, este celebru pentru crucile viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația oamenilor înmormântați acolo. Pe unele cruci există și versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective.

2. Salina Turda
Mina este localizată în Durgău-Valea Sărată și este cunoscută în toată lumea. Pe site-ul Institutului Smithsonian scrie: "Este un motiv în plus pentru a vizita România". Cu fonduri europene, în anul 2009 s-au desfășurat lucrări ample de amenajare în scop turistic și curativ. Lucrările au costat 6 milioane de euro, iar Salina Turda deține în prezent săli de tratament, un amfiteatru, săli de sport, dar și o roată panoramică, de unde se pot admira stalactitele din sare.

3. Cascada Bigăr
Este renumită pe toată planeta, impresionând prin forma sa neobișnuită. Are nouă metri înălţime şi este acoperită de muşchi verde, peste care şiroieşte apa. Publicaţia online "The World Geography" din SUA a numit-o cea mai spectaculoasă cascadă din lume!

4. Cazinoul din Constanța
Este o clădire istorică și cea mai reprezentativă din orașul Constanța. A fost construit în anul 1909 și se află chiar pe faleză. A fost restaurat de mai multe ori, cea mai recentă fiind în 1986. Acum este abandonat și nu se mai poate vizita în interior.

5. Cetatea Poenari
Este un monument istoric din secolul 14, aflat în județul Argeș, lângă localitatea Arefu, la câțiva kilometri de lacul de la Vidraru. Cetatea a fost ridicata ca punct de observatie si loc de refugiu din calea turcilor. Legenda spune că, Vlad Țepeș, fiind urmărit de turci, a scăpat refugiindu-se în această cetate, după ce a potcovit caii cu potcoavele invers, cu fața în spate, derutîndu-și astfel urmăritorii. În prezent, ruinele cetății sunt amenajate ca obiectiv turistic, iar de sus, de la nivelul cetății, se pot admira priveliștile frumoase ale văii Argeșului.

6. Mănăstirea Snagov
A fost atestată documentar pentru prima dată în 1408, ctitorită de Mircea cel Bătrân și refăcută de alți domnitori, printre care și Vlad Țepeș. Biserica este construită în stil bizantin și are elemente decorative în stil românesc, pe o mica insula din partea de Nord-Vest a lacului Snagov.

7. Castelul Corvinilor - Hunedoara
I se mai spune și Castelul Huniazilor și e cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume și e cea mai mare construcție medievală cu dublă funcționalitate (civilă și militară) din România aflată încă în picioare.

8. Muzeul de Zoologie din Cluj-Napoca
Aflat în interiorul Universității Babes-Bolyai, este mai greu de găsit, dar merită efortul. Are un farmec aparte prin exponate și oferă o privire de ansamblu asupra a ceea ce reprezentau în trecut muzeele de acest gen. Este format din mai multe colectii stiintifice de animale, în prezent însumând peste 300.000 de piese.

9. Biserica din Denșuș
Biserica Sfântul Nicolae din Densuș este ortodoxă și se află în județul Hunedoara. E una dintre cele mai vechi biserici de rit bizantin din România, construită în secolul 13. Nicolae Iorga a numit-o "fără pereche în toată românimea". A fost ridicată pe ruinele unei construcții din antichitate, construită din piese litice, aduse din fosta capitală romană a Daciei, Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

10. Chipul lui Decebal
Pe malul stâncos al Dunării, între localitățile Eșelnița și Dubova, în apropiere de orașul Orșova, găsim această sculptură extraordinară reprezentându-l pe Decebal, ultimul rege al Daciei. Este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa, înaltă de 55 m și lată de 25 m. Ideea construirii acestui basorelief i-a aparținut omului de afaceri român Iosif Constantin Drăgan, un istoric amator, și a durat 10 ani (1994-2004) pentru ca cei 12 sculptori-alpiniști să îl termine, realizarea lui costându-l pe Drăgan, în final, peste un milion de dolari.

În galeria foto puteți vedea imagini cu aceste locuri!