Statiunea Bansko este situata in partea de sud-vest a Bulgariei, la 160 km de Sofia, la poalele Muntilor Pirin. Bansko combina frumusetea naturii, atmosfera romantica a vechiului oras si monumentele culturale, fiind cea mai moderna statiune de schi din Bulgaria si se bucura de cel mai bun centru de schi din Europa Centrala si de Est.

Zona este renumita pentru bucataria sa, numeroasele taverne si conditiile de schi. Orasul se afla la 925 metri, iar partiile se afla la altitudinea de 2000-2600 metri, avand o lungime totala de 65 km. Exista 55 de tunuri cu zapada artificiala si o pista luminata, de aproximativ 650 metri pe care se poate schia noaptea.

SKI runs
Harta detaliata a partiilor de schi din Bansko

bansko-winter-145

Bansko are parte de zapada, din plin, avand cel mai lung sezon de schi care dureaza din luna decembrie pana in luna mai. Statiunea a fost supusa unor investitii masive, au fost construite hoteluri noi si au fost create facilitati pentru iubitorii de schi. Cel mai inalt punct al centrului de schi este la 2560 metri, iar cel mai jos este la 1000 metri. Pentru intretinerea partiilor si a traseelor de schi se folosesc 12 masini de batatorit zapada iar instalatia de transport pe cablu dispune de: 5 telecabine cu 4 scaune, o telecabina cu 3 scaune, 6 teleschiuri, 10 teleschiuri pentru copii si o gondola de 8 persoane. Accesul schiorilor in zona partiilor este asigurat de 5 telecabine cu 4 scaune, o telecabina cu 3 scaune, 6 teleschiuri si 10 teleschiuri pentru copii, iar accesul la echipamente este controlat de carduri SkiData.

002

Surse: 1, 2, 3, 4, 5.