Tot mai multi români merg în vacanță la Balcic. Sau măcar un weekend, pentru că e foarte aproape de litoralul nostru. În plus, poate fi mai ieftin, mai frumos și mai liniștit. Iată un scurt ghid pentru câteva plaje din zona Balcic.

Plaja Krapets

Este in orășelul cu același nume, situat la doar 20km de Vama Veche. Din drumul principal către Kavarna-Balcic faci stânga, apoi ajungi la o bifurcație (vezi schita în galeria foto). Dreapta – către complexul Yanitza, unde poți mânca bine și ieftin. Stânga, către plaja Krapets. O plajă mai sălbatică, gen Vama Veche, dar care are și beach-bar, și umbrele & șezlonguri (10 leva setul).

Plaja Kibella

Complexul Tracian Cliffs este între Balcic și Kavarna. Mai exact, lângă Topola. E imposibil de ratat, sunt destule indicatoare către el. Drumul către Tracian Cliffs este, practic, drumul către 3 plaje: Kibella, Argata si Bendida.

Prima dintre ele nu aparține complexului, ca să ajungi la ea te abați în dreapta de la drumul principal. Poți parca la umbră, apoi cobori pe jos un pic și ajungi la plaja Kibella. Are și zonă free, dar și zonă cu plată. O umbrelă + 2 șezlonguri = 30 de leva. Exista și un beach-bar, dar și o mică tavernă pe plajă.

Plaja Argata

Dacă vrei plaje mai dichisite, intri în Complexul Tracian Cliffs. După ce treci de barierea de la intrare, ai două opțiuni: la dreapta către plaja Argata sau drept înainte către plaja Bendida.

Pentru a ajunge la plaja Argata, parchezi lângă recepția complexului și vei fi dus până la plajă cu o mașinuță de golf (buggy). Jos găsești multă liniște. Plus un beach bar, o mică tavernă și umbrele cu câte 2 șezlonguri (35 de leva setul), dar și “cabane” (80 de leva).

Plaja Bendida

Pentru a ajunge la plaja Bendida, mergi drept câteva sute de metri de la barieră, lași mașina într-o parcare păzită și, la fel ca la Argata, către plajă te duce un shuttle special. Plaja Bendida este mai mare și mai populate decât Argata. Dotările și prețurile sunt aceleași: beach-bar, un restaurant măricel, o umbrelă + 2 șezlonguri = 35 de leva. Ba chiar si o zona cu water-sports (curse cu banana, ski-jet, caiac etc).

Restaurantul de la Bendida este foarte bun, oamenii au niște retete bune de te lingi pe degete. Vorbesc in special despre retete prajituri, ca sunt mare fan :)

În galeria foto de mai jos puteți găsi și liste de prețuri de pe plajele Bendida sau Argata.

CLICK AICI pentru a rezerva cazare in Balcic sau in imprejurimi