London Eye este una dintre cele mai cunoscute roti gigant din lume. Se situeaza in Londra, Marea Britanie, pe malul sud al raului Tamisa care este de asemenea cunoscut pentru un pod renumit, London Bridge. Initial roata a vrut sa fie cea mai mare din lume insa la ora actuala se afla pe locul 3, dupa Nanchang si Singapore.

Diferite nume

London Eye este cunoscuta in Marea Britanie sub mai multe denumiri, in anul 1973 cand a fost inaugurata, a primit numele oficial British Airways London Eye apoi a luat numele de Millennium, in anul 2011 s-a numit EDF Energy Londra iar numele cunoscut in lumea intreaga a ramas London Eye.

London Eye 1
London Eye

Atractie turistica populara

Este una dintre cele mai populare atractii turistice din lume si cel mai popular loc turistic platit din Regatul Unit. In fiecare an, acest loc este vizitat de aproximativ 3,5 milioane de oameni.

London Eye 2
London Eye

Viteza rotii

Se misca cu aproximativ 10 inchi pe secunda si tocmai de aceea pasagerii pot intra si parasi capsula fara sa se opreasca.

London Eye 3
London Eye

Capsulele atasate

Daca nu ati avut ocazia sa vedeti aceste capsule in realitate, este bine sa stiti ca sunt 32 de capsule atasate rotii gigant, dotate cu aer conditionat si suficient de incapatoare astfel incat oamenii pot sta in interiorul lor in picioare, se pot deplasa si fotografia panorama.

London Eye 4
London Eye

Pretul unui bilet difera in functie de ce pachet vrei sa achizitonezi, preturile incep de la 20£ si pot urca pana la 32£. Biletele se pot achizitiona si online, iar in acest caz primiti si o reducere.

London Eye 5
London Eye

London Eye 7
London Eye

Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.