Techirghiol este o statiune balneara cunoscuta din anul 1899, in judetul Constanta renumita pentru lacul cu acelasi nume si pentru namolul extras din el.

Orasul Techirghiol este locul unde natura a fost mai mult decat darnica. Are acces rapid la Marea Neagra, in statiunile Eforie Nord si Eforie Sud si dispune de cel mai intins lac salin din Romania cu o salinitate de peste 90 g/l si de un namol miraculos.

Localizare Techirghiol

Localizare Techirghiol

Namolul sapropelic din Techirghiol este "bijuteria" orasului, in anul 1924 a primit medalia de aur la "Expozitia Universala de la Paris". Acest namol este folosit cald, pentru diferite afectiuni cum ar fi: elasticitatea pielii, imbunatatirea durerilor survenite in urma unor accidente, vindecarea pielii dar si pentru reumatism articular.

Namolul poate fi folosit si pentru detoxifierea organismului, realizandu-se masaje cu noroi sau o cura de impachetari pe malul lacului in bataia directa a soarelui.

namol

Namol din Techirghiol

Daca vreti sa mergeti la recuperare asistata de specialisti, puteti alege intre "Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol" si "Complex Balnear Corpore Sano" care va stau la dispozitie cu baza de tratament, restaurant si cazare sau puteti alege sa mergeti la strandul orasului (Pavilion Bai Reci), care are iesire la lac dar si spatiu amenajat pentru plaja cu nisip si umbrelute.

Trebuie sa stiti ca orasul este unul linistit cu terase unde mancarea este foarte buna, la preturi accesibile. Exista si multiple variante de cazare, fiind impanzit de diferite pensiuni sau vile care se intrec in oferte de cazare chiar si in extra sezon, incredibile de mici iar conditiile sunt foarte bune.

ct_techirgiol_03

Techirghiol

In apropiere de sanatoriu se afla Manastirea Sfanta Maria care este o oaza de liniste si incarcare spirituala, de asemenea va puteti relaxa si in parcul din centrul orasului, frumos amenajat, sau puteti vizita Biserica Nemteasca care a fost finalizata in anul 1934.

MANASTIREA TECHIRGHIOL3

Manastirea Sfanta Maria din Techirghiol

Surse: 1, 2, 3, 4, 5.