Intr-un oras atat de colorat si variat cum este metropola londoneza, este imposibil sa nu gasesti ceva de vizitat sau de admirat, mai ales cand maretia arhitecturii se impleteste cu fastul si istoria anilor de mult trecuti.

Pentru a reusi sa faci fata cu brio vizitei in capitala cosmopolita a Angliei, ti-am pregatit cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti organizezi excursia in asa fel inca sa profiti la maxim de tot ceea ce merita vazut.

1. Bagaj - obligatoriu in bagaj trebuie sa fie pelerina de ploaie sau umbrela, depinde ce preferati, apoi daca va decideti sa plecati vara, nu uitati ochelarii de soare, lotiunea cu protectie solara (deoarece arde rau soarele atunci cand iese), haine usoare si confortabile iar pentru sezonul rece nu uitati de o haina calduroasa si pulovere groase. In cazul in care va decideti sa mergeti la un spectacol sau vrun restaurant select atunci este bine sa stiti ca londonezii au grija la tinuta si se imbraca cat mai elegant.

2. Evita aglomeratia - in timpul saptamanii ar fi bine sa eviti orele de varf ( 08:30-09:30 si 17:00-18:30 ), metroul si autobuzele sunt pline iar majoritatea nici nu mai opresc in statie.

3. Pranzul - de regula masa de pranz este intre orele 13:00-14:00 iar restaurantele, cafenelele si pub-urile sunt arhipline. Daca doriti puteti incerca un restaurant select unde nu este atat de multa inghesuiala si de cele mai multe ori au oferte la meniul de pranz.

4. Vremea - din pacate vremea este imprevizibila in toata Anglia insa daca vrei sa eviti neplacerea de a fi plouat atunci poti suna la "Weathercall" pentru a afla prognoza de ultim moment sau poti vizita site-ul "www.weathercall.co.uk'.

5. Weekend - sambata si duminica Londra este mai libera datorita lipsei navetistilor care vin in celelalte zile. Merita in timpul asta sa faci plimbari lungi pe stradute pentru a putea admira in voie orasul.

6. Muzee - daca va doriti sa evitati aglomerati atunci este bine sa alegeti vizitarea "Turnului Londrei" si "Madame Tussaud's" dimineata, chiar la ora deschiderii deoarece sunt putine persoane care se "inghesuie" sa vina.

7. Shopping - magazinele sunt deschise intre 09:30 - 18:00 de luni pana sambata iar duminica toate centrele comerciale au program redus.