Daca esti in cautarea unor obiective turistice din Bucuresti, poate n-ar fi rau sa incepi lista cu cele care încă mai poartă aerul boem al vremurilor de altădată ;)

Cu siguranta toti am auzit de "Micul Paris", asa cum era caracterizat Bucurestiul anilor 1900. Viata boema, rafinamentul doamnelor, cantecele din localuri si delicatesele ce puteau fi cumparate de la sosea te duceau cu gandul la capitala Frantei. Arhitectura orasului a fost de-a lungul timpului destul de grav afectata de incendii, demolari si alte distrugeri in timpul comunismului, insa chiar si asa au reusit sa se mentina cateva repere caracteristice orasului care merita vizitate.

Ateneul Român

Sala de concerte de pe Calea Victoriei, realizata intr-o combinatie de stiluri, neoclasic si eclectic. A fost construit intre anii 1886 si 1888 iar in prezent gazduieste sediul "Filarmonicii George Enescu".

Cercul Militar National

Gazduieste institutia centrala de cultura a armatei romane. Are profil cultural-educativ, artistic, de imagine, reprezentare si protocol. Palatul Cercul Militar National este construit pe locul fostei Manastiri Sarindar, pe un teren mlastinos.

Opera Nationala Bucuresti

Opera Nationala Bucuresti este cel mai mare teatru liric din tara. Are o capacitate de 952 de locuri si a fost ridicata in anul 1953.

Palatul CEC

Palatul CEC dateaza din anul 1900, a fost construit sub domnia Regelui Carol I al Romaniei si al Reginei Elisabeta. Palatul este realizat in silul eclectic cu elemente specifice din arhitectura franceza de la finalul secolului XIX.

Palatul Parlamentului ( Casa Poporului )

Este cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil, ca suprafata din lume, cea mai scumpa cladire administrativa din lume si cea mai grea cladire din lume. Are 9 nivele la suprafata si alte 9 nivele in subteran.

Vrei sa vizitezi Casa Poporului? Aici ai un ghid complet: preturi, program, ponturi!

Arcul de Triumf din Bucuresti

Arcul de Triumf se numara printre monumentele care comemoreaza participarea Romaniei la Primul Razboi Mondial, de partea Aliatilor. Constructia a avut loc intre anii 1922 - 1936, sub indrumarea arhitectului Petre Antonescu.

Curtea Veche

Prima curte domneasca din Bucuresti, a fost construita de catre Mircea cel Batran pe la sfarsitul secolului XIV. In prezent ruinele Palatului Voievodal au devenit sit arheologic protejat.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este un important obiectiv turistic din capitala. A fost unul din hanurile bucurestene care s-a bucurat de o faima deosebita in prima jumatate a secolului XIX.

Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17.