Muzeul Taranului Roman este unul dintre cele mai diversificate muzee de Arta si Traditii Populare din Europa. Cladirea situata pe Soseaua Kiseleff din Bucuresti a fost construita intre anii 1912 si 1941, dupa planurile arhitectului N. Ghica-Budesti.

Muzeul a primit in anul 1953 numele de "Lenin-Stalin" apoi numele de "Muzeul Partidului" iar in 1990 a fost redenumit "Muzeul Taranului Roman".

muzeul-taranului-roman
Muzeul Taranului Roman

Muzeul National al Taranului Roman este o continuare a " Muzeului de etnografie, arta nationala, arta decorativa si industriala" infiintat in 1906 si este patronat de Ministerul Culturii.

Cladirea muzeului este in stilul neoromanesc, inspirat din traditia brancoveneasca, cu incaperile de tip monastic. Desi zidaria este din caramida rosie, arcadele si elementele tranforate, cladirea are aerul somptuos al unui palat al artei.

Muzeul detine colectii formate din 100.000 de obiecte, printre care amintim colectiile de ceramica, tesaturi de interior, lemn, mobilier si port popular.

Programul de vizitare este de marti pana duminica intre orele 10:00 - 18:00, ultima intrare se face la ora 17:00 iar luni muzeul este inchis.

Costul biletelor de intrare / Expoziţii permanente:

  • Adulţi - 8 lei
  • Elevi, studenţi, posesori de Card Euro 26 - 2 lei
  • Pensionari - 4 lei

muzeul-taranului-hrana21
Muzeul Taranului Roman

muzeul-taranului-roman-9
Muzeul Taranului Roman

muzeul_taranului_roman_10
Muzeul Taranului Roman

Surse: 1, 2, 3, 4, 5.