A durat 7 ani să fie finalizat, dar a meritat. La cite du vin (Orașul vinului) este un mega-proiect destinat adulților amatori de vinuri bune.

Localizat în zona perfectă, pe malul râului Garonne, în districtul Bordeaux, la aproximativ 6 ore cu mașina de Paris, a costat 91 de milioane de dolari și are 20 de expoziții și zone perfecte pentru savurat băutura, în toate formele ei.

Printre numeroasele atracții, cea mai populară este este o simulare cu barca, ce reimaginează călătoria maritimă a unui comerciant pe glob.

Totuși, vinul este pe primul loc. Sunt programate degustări organizate de experți și vizite la restaurante, baruri de tapas și magazine care vând vinuri din 80 de țări. Există și un mic tribut adus mahmurelii, reprezentat de un fotoliu uriaș din pluș unde iei loc pentru a asculta povești celebre care au în prim plan vinul și evenimente vesele generate de consumul moderat al acestei băuturi.

Impresionează și o degustare mai specială, cu decoruri care se schimbă, imagini 3D și experiențe olfactive de excepție.

Ținta directorului Philippe Massol este să facă Orașul vinului cel mai mare centru cultural al vinului din lume, un adevărat Guggenheim pentru iubitorii strugurilor.