Toscana este o regiune in centrul Italiei si este de cele mai multe ori privita ca una dintre cele mai frumoase parti din tara. Patrimoniul artistic al regiunii include arhitectura, pictura si sculptura adunate intr-o multime de muzee cunoscute precum Uffizi din Florenta.

Destinatiile turistice notabile in aceasta regiune includ: Florenta, Pisa, Lucca, Siena. In prezent Toscana promoveaza agroturismul, in care turistii pot locui la ferme agricole.

1. Domul din Florenta - Este catedrala cunoscuta si recunoscuta pentru arhitectura sa, in special pentru domul sau distinctiv. In interior exista doua locuri de unde puteti admira orasul de la inaltime: clopotnita lui Giotto si cupola masiva si impunatoare a lui Brunelleschi.


Domul din Florenta

2. Galeriile Uffizi, Florenta - Sunt o ilustrare a Renasterii, putand fi descoperiti mari artisti precum Leonardo da Vinci, Michelangelo, Caravaggio si multi altii. Pentru vizitarea galeriei sunt necesare aproximativ 3 ore.


Galeriile Uffizi, Florenta

3. Palatul Pitti, Florenta - Este fosta resedinta a familiei Medici. In cadrul palatului se pot vizita apartamentele regale, galerii de arta moderna, obiecte din argint si portelan.


Palatul Pitti, Florenta

4. San Gimignano - Fiind unul dintre cele mai frumose orase medievale din Toscana , situat pe un deal, deasupra vaii Elsa, San Gimignano abunda in opere de arta din secolele 14 si 15 insa apar si elemente moderne.


San Gimignano

5. Domul din Siena - Masiva catedrala din Siena este o comoara a sculpturii gotice, a picturii din Renastere si a arhitecturii baroce.


Domul din Siena

6. Piata Miracolelor, Pisa - Una dintre cele mai incantatoare piete ale Italiei. In mijlocul ei se afla turnul inclinat din Pisa, inconjurat de tarabe cu suveniruri si pajisti cu iarba verde pline de turisti.


Piata Miracolelor, Pisa

7. Chianti - Este o zona intre Florenta si Siena cu un peisaj parca desprins din basm, cu dealuri abrupte, terasate cu vii si livezi de maslini care de-a lungul timpului a atras mii de turisti.


Chianti

8. Lucca - Este un oras linistit cu un centru istoric inconjurat de cladiri masive din caramida rosie, gradini ascunse si biserici romanice.


Lucca

9. Cortona - Orasul a fost fondat inainte de perioada etrusca, este un oras colinar cu stradute medievale, arta renascentista si privelisti incantatoare.


Cortona

10. Saturnia - Este o mica asezare in sudul Toscanei, cu un spa natural, cunoscut pentru propietatile sale terapeutice, cu ape sulfuroase cu o temperatura de 37, 5°.


Saturnia

Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11.