Pe malul Marii Negre, in Bulgaria, se afla un loc minunat. Ferma de scoici, restaurant pescaresc, ferma de midii. I se spune in mai multe feluri. La aproximativ 50 km de Vama Veche, pe drumul spre Kavarna, gasim acest loc unde iubitorii de scoici se simt in al noualea cer: Dalboka.

Numai in aceasta zona puteti degusta peste 20 de specialitati din midii, peste sau rapane. Meniurile contin bauturi traditionale, dar si vinuri renumite. Nu trebuie sa va faceti griji in privinta limbii in care veti discuta cu chelnerii, acestia cunosc atat limba romana cat si engleza.

Daca ajungi aici este bine de stiut ca exista 2 terase unde puteti sta, fiecare cu partile ei bune si rele. Terasa din partea dreapta are un aer boem, este destul de mare, cu sezlonguri din lemn. Se poate plati cu cardul, in lei sau in leva.

In timp ce terasa din partea stanga este micuta, cu mesele destul de inghesuite. Se poate comanda in romana, iar mancarea este la fel de gustoasa ca si la terasa din dreapta. Aici nu se poate utiliza cardul, se plateste numai in lei sau in leva.

Cel mai bine este sa aveti banii schimbati in leva, altfel veti pierde la conversie.

Cateva preturi orientative la Dalboka, pentru mancarurile cu scoici:

  • patru sarmalute in foi de vita - 5 leva;
  • midii la tigaie (400g) - 7 leva;
  • midii natur cu legume (400g) - 6 leva;
  • o frigaruie cu midii pane - 3 leva;
  • rulada cu vinete si midii - 8 leva;
  • ciorba de midii - 4.5 leva;
  • paine prajita - 0.3 leva/felia;
  • apa plata la 1.5 litri - 3 leva;

Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.