O plimbare nu strica niciodata, asa ca am pornit spre acest pod vestit din Franta si anume Viaductul de la Millau. Zic o plimbare, pentru ca este la 80 km distanta de unde locuiesc eu, aici in Franta.

Pot spune ca este un pod rutier, foarte inalt, o Autostrada (A75) care uneste sudul de nordul Frantei si care traverseaza Valea Tarn, Departamentul in care noi stam :D.

Acest pod are o lungime de 2460m la o altitudine de 270m, daca era putin mai inalt incapea Turnul Eiffel sub el :))

A fost inaugurat in 2004, chiar de ziua sotului meu pe 17 decembrie. Planurile de construire au pornit in 1975, printr-un studiu indelungat, dar partea cea mai frumoasa este ca temelia a fost turnata in anul 2001, deci contructia sa a durat 3 ani :x A meritat, zic eu! Se zice ca, inainte de a se ridica acest pod, oamenii circulau pe fundul Vaii Raului Tarn, in apropiere de orasul Millau, iar acest lucru provoca mare aglomerație la începutul și sfârșitul vacanței de vară.

Pentru cei care vor sa mearga sa viziteze acest Pod cu o Priveliste superba si gratioasa, exista o parcare special amenajata, cu o cladire (magazin) de unde poti cumpara diverse suveniruri, dar si o sala, unde poti urmari totul pas cu pas despre contructia Viaductului!