Praga este un oras minunat, plin de strazi inguste si frumoase... Noi am plecat din Timisoara si am avut doar patru zile la dispozitie pentru o vacanta in Praga. Traseul pe care l-am facut a fost urmatorul: Timisoara - Budapesta 285 km (cu oprire de doua zile), Budapesta - Viena 243 km (cu oprire de doua zile) si Viena - Praga 333 km. Din pacate drumul Viena - Praga a fost destul de greu deoarece am mers pe drumuri nationale, asa ca va sugerez sa mergeti pe austostrada prin Bratislava.

Moneda lor este coroana ceheasca. Noi am schimbat bani din tara insa am avut si pe card. Aveti grija la ce schimb valutar va schimbati banii, sunt foarte multe case de schimb care pacalesc turistii. De preferat sa mergeti la Student Info, se gaseste unul aproape de centru si au schimbul valutar foarte bun fara comision.

1

Ne-am plimbat numai pe jos in oras, distantele pot fi parcurse relativ usor. Numai la gradina zoologica am luat masina.

Ce poti sa observi cand ajungi in Praga este ca aproape toate strazile sunt pavate cu piatra cubica. Dupa ce ne-am cazat, primul lucru pe care l-am facut a fost sa vedem Vltava si Podul Carol. Acesta din urma e superb, construit in 1357 si plin de statui. Se spune ca fiecare statuie are cate o putere binefacatoare, ele sunt atinse de sute de turisti pe zi. Legenda spune ca daca ai atins o statuie vei mai ajunge acolo (astept sa mergem din nou :)).

7316_128582708148_326022_n

In centru veti gasi magazine pline cu suveniruri. Orasul vechi are turnuri, cladiri din diferite epoci si diferite stiluri, imbinate impecabil fara nicio discrepanta, biserici si terase, iar turistii sunt invitati la plimbari cu trasura sau in masini de epoca.

Tot ce este in Praga este minunat. Noi ne-am indragostit de oras si de farmecul lui aparte. Ne-am plimbat de dimineata pana seara, in orice directie ne-au dus stradutele fara a tine cont foarte mult de harta. In afara de cateva obiective la care am tinut sa ajungem, ca de pilda Castelul Pragai, Ceasul Astrologic din Turnul Primariei Orasului Vechi, sau magnifica Gradina Zoologica, am mers la intamplare. Si intotdeauna am avut ce sa vedem.

A fost o vacanta minunata!