Castelul Sala Baganza se gaseste la 15 km de Parma. Se poate ajunge acolo cu masina pe soseaua Parma- Felino, cu autobuzul urban 6 sau autobuzul extraurban Parma - Sala Baganza.

Se viziteaza din martie pana in octombrie de miercuri pana duminica intre orele 10.00-13.00 si 15.00-17.00 si din noiembrie pana in februarie de joi pana duminica intre orele 10.00 -13.00 si 15.00-17.00.

Tariful general este de 4 euro/ persoana. Copiii intre 13-18 ani, grupurile, varstnicii peste 60 de ani posesorii cardului ducatului (de care va povesteam in articolele anterioare) beneficiaza de reducere si platesc 3 euro/ persoana. Elevii si copiii intre 6-12 ani platesc 1 euro/ persoana, iar persoanele cu dizabilitati au gratuitate.

sala baganza

Astazi aici se organizeaza diverse intalniri, cursuri sau uneori chiar nunti si petreceri private.

Desi in urma cutremurului din 2008 a fost afectat si inca se lucreaza la restaurarea lui, castelul din Sala Baganza merita din plin vizitat mai ales pentru superbele fresce si statui cu care este decorat. Recunosc ca mi-as fi dorit sa pot vedea si partea din castel privata care nu este deschisa publicului larg.

sala baganza

Plantatiile de vie si livezile ce se intind in jurul castelului sunt absolut superbe iar natura care te inconjoara este de-a dreptul fascinanta.

Pentru cei care vor sa-si potoleasca foamea recomand restaurantul Il bello da Vanna, unde va veti delecta cu cele mai delicioasa specialitati pe baza de parmezan.