Sunt multe locuri frumoase in Grecia, visez să merg an de an pe acele meleaguri minunate. Deocamdata vreau sa va ofer azi cateva instantanee din vacanta mea in insula Creta.

harta-grecia

Creta este cunoscuta pentru istoria ei complexa, acele locuri "vorbesc" si azi despre timpurile de odinioara. Insula Creta este cea mai mare insulă grecească si a cincea cea mai mare din Marea Mediterană.

harta-chania-creta-grecia

Sa pornim din nord, din Chania. Mai intai, sa admiram aici orasul vechi si portul care, luminat la ceas de seara, seamana leit cu imaginile din cartile cu povesti ale copilariei. Traversam apoi insula pe un drum foarte ingust si cu niste serpentine ametitoare pe buza muntelui. După două ore de adrenalină, ajungem in sudul insulei Creta, la Sfakia. Ne oprim sa savuram o superba priveliste si sa bem un excelent Frapedaki (ice-caffe) la una din terasele amplasate chiar pe plaja, cu mesele si scaunele pe nisip.

Continuam drumul si ne indreptam spre canionul Imbros Gorge, acolo unde o sa intilnim capre salbatice (katsikes) care se cațără increbidil pe acei munți ale căror vârfuri ai impresia că se umesc. La capătul canionului, ne relaxăm intr-o taverna ospitaliera, Ostria. Un pranz pe cinste, mincare traditionala excelenta si, iarasi, o priveliste de vis.

vacanta-chania-grecia (3)

Mergem sa vizitam si Frangokastello, un castel ridicat prin anii 1300, cand Creta era a venețienilor. Recomand sa ajungeti aici mai pe seara, ar fi ideal sa prindeti si un spectacol la ruinele castelului ... Relaxati-va apoi la o taverna pe plaja, luati cina cu fosnetul marii in urechi, asezonati cu un ouzo, savurati totul pe indelete si ... visati la alte vacante de vis in Grecia.

vacanta-chania-grecia (2)

Eu voi reveni cu povesti despre Pireu, Acropole, Samos, Spinalonga. Pe curind!

vacanta-chania-grecia (1)