Dacă vă plac castelele, puteți face o vizită în Hunedoara, la Castelul Corvinilor (sau Castelul Huniazilor). Distanța de la Timișoara pană la Hunedoara este de aproximativ 174 km, pe care puteți să îi parcurgeți în aproximativ două ore și 30 minute.

hartahunedoaratm-png

Este bine să stiți că Muzeul Castelul Corvinilor are pagină de internet în romana, dar și în engleză (AICI). Acolo veți găsi adresa (pentru gps) și informații referitoare la tarife.

Biletul de acces la Castelul Corvinilor costă 25 RON pentru un adult, iar taxa foto este 5 RON şi vi se dă un ecuson pe care trebuie să-l purtaţi pe tot parcursul vizitei. Anul acesta, Castelul Corvinilor se poate vizita din 01.04.2014 pana în 30.09.2014 iar orarul de vizitare este între ora 09:00 și 20:00.

1

3

Din punctul meu de vedere, este un castel frumos, cu o arhitectura unică, plin de istorie, un loc care atrage multi turisti anual și este una din cele mai frumoase si conservate construcții ale tarii noastre si merita vizitat de toți romanii dar și de turisți straini.

Cum veți intra pe poarta mare a castelului, veți avea impresia că ați descoperit mașina timpului și vă aflați în trecut. Castelul Corvinilor (Castelul Huniazilor) are o structura impunatoare și puteti să simțiți aerul medieval de acolo. Din păcate, sunt doar cateva încăperi folosite cu exponate, multe alte sali nefiind amenajate. În anumite perioada ale anului, se organizează diverse festivaluri cu domnițe și cavaleri, dar eu din pacate nu le-am vazut.

10

5

Cand l-am vizitat eu, Castelul Huniazilor era in restaurare. Cred ca trebuie o investitie substantiala in continuare, pentru a atrage in viitor cat mai multi turisti.

9

8

Parcarea pe străduţele din apropierea Castelului Corvinilor este gratuită. Sunt foarte multe standuri cu suveniruri și obiecte traditionale.

4

Sper să vizitați si voi in curand Castelul Corvinilor şi să intraţi în atmosfera medievală care îl înconjoară!

7