Rachitele este o localitate din judetul Cluj, renumita pentru faimoasa cascada Valul Miresei. Daca sunteti in trecere prin zona si aveti mai mult timp la dispozitie, va recomand sa n-o ratati.

Ati observat? Cele mai frumoase peisaje, cele care iti aduc liniste sufleteasca, sunt in locuri in care nu ajunge semnalul telefoanelor mobile, indemnandu-te sa te rupi de lume si sa te contopesti cu natura.

Daca va hotarati sa ajungeti la Valul Miresei, trebuie sa va luati inainte indicatiile de drum, pentru ca nu veti putea suna pe parcurs sau consulta gps-ul. Cascada se afla pe Valea Stanciului, la o distanta de cativa km de sat.

Inaltimea cascadei este de 30 de metri si legenda este una fasciananta. Se spune ca in timpul iernii o mireasa ar fi trecut pe aici si ar fi alunecat in prapastia cascadei, iar voalul i-a ramas agatat in timpul caderii. Nuntașii s-au oprit și au început să plângă, astfel formându-se cascada... Nu aveti nevoie de ochi de artist ca sa observati similitudinea dintre caderea apei in cascada si un val de mireasa.

Iarna, din cauza gerului, apa ingheata si terenul devine periculos pentru turisti, dar favorabil pentru alpinistii dornici de aventura.

Eu am vizitat acest loc de doua ori si de fiecare data m-a impresionat. Pe langa aerul rece si curat de munte si splendoarea apei in cadere, daca ajungeti aici vara veti putea gasi afine sau fragute care va vor incanta papilele gustative. Am avut in vizita niste prieteni de la Bucuresti pe care am hotarat sa-i aducem aici si am facut o alegere excelenta.

Cascada ofera o dubla privire asupra ei. Turistii merg in general sa se fotografieze la poalele ei, dar exista un drum ocolitor pietruit, care urca pana in varful de unde incepe caderea apei. Daca vreti sa aveti o dubla perspectiva, nu trebuie decat sa o luati in sus, pe drumul din stanga.

Este totusi foarte periculos sa va apropiati prea tare de locul de unde incepe caderea. Cativa curajosi s-au aventurat sa coboare, iar crucile lor sunt aici ca sa ne previna... Dar nu am vrut sa va intristez.

Vizitati Cascada Valul Miresei si veti decoperi una dintre cele mai spectaculoase caderii ale apei din tara noastra.