A fost odata ca niciodata....

Asa incep de obicei toate povestile ... sau toate zilele de poveste, fie ele cu soare sau cu cateva grade mai scazute. Iar Sighisoara este cu siguranta un loc unde astfel de povesti pot incepe.

sighisoara6

Nu doar datorita faptului ca, fiind considerat orasul-cetate, a pastrat inca acel iz de secol trecut unde cavalerii inca trec falnici pe stradutele mici si pavate, sau pentru ca fiecare coltisor ascunde un turn cu ceas. Dar si pentru ca fiecare ceainarie sau restaurant te intampina cu aceeasi atmosfera – de basm sau feerie.

sighisoara

Am vizitat Sighisoara de doua ori, o data vara si o data intr-o toamna tarzie care amesteca soare si picuri de ploaie. Daca vara totul este si mai animat de faptul ca aceasta cetate gazduieste si faimosul Festival de la Sighisoara, toamna, sau chiar iarna e animat de decoratiunile de sarbatoare, luminite, brazi etc .. Insa in orice anotimp este animat de cei doi cavaleri care trambiteaza zilnic prin oras si care zic fiecarui turist legenda scarilor si a indragostitilor.

sighisoara3

Asa ca fie ca sunteti indragostit, sau doar indragostit de privelisti frumoase, domnite si cavaleri, nu ratati acest oras pe care puteti sa-l admirati de la baza lui sau de la inaltime, de unde ofera o privire panoramica superba!