Insula Lefkada, una dintre cele mai frumoase insule grecești, nu oferă prea multe variante de cazare clasică, la hotel adică. Sunt însă din abundență vile, studiouri, bungalouri. La una dintre aceste vile am stat anul trecut și ne-am simțit extraordinar (citește aici impresii despre Lefkada), motiv pentru care în 2013, la final de august, ne vom întoarce în același loc: Vila Dimarion, de lângă Agios Nikitas.

E situată pe partea de vest a insulei, în apropierea plajelor de vis (Milos, Porto Katsiki, Egremni, Kathisma) și la doi pași de sătucul Agios Nikitas, unde găsiți taverne și prăvălii.

harta vila dimarion lefkada harta

Dimarion e, de fapt, un complex de vile. Într-o curte încăpătoare sunt 4 construcții:

  • Vila Maria și Vila Ioannis sunt cele mai mari. Au câte 60 m² și în ele se pot caza până la 5 persoane. Noi am stat la Vila Maria, mai jos voi povesti pe larg despre condiții.
  • Vila Dimarion are două spații de cazare. În primul pot sta 2-4 persoane, iar studioul e perfect pentru un cuplu.
  • Vila Dimitra e și ea împărțită în două. Parterul are 35 m² (2-3 persoane), iar etajul 1 are 25m² (2 persoane).

Toate au parcare, bucătărie complet utilată, baie, TV, aer condiționat, wireless gratuit, terase încăpătoare. Iar în spate e o peluză pe care se pot juca în voie copiii.

cazare lefkada vila dimarion agios nikitas

Cum spuneam, noi am stat în Vila Maria, o opțiune excelentă pentru o familie cu 2 copii.

La parter e un fel de living în care este o canapea extensibilă, plus un șifonier, o comodă cu televizor și un fel de bar care desparte camera de zi de bucătărie.

Cum spuneam, bucătăria este complet utilată, găsești în ea absolut tot ce e nevoie, de la frigider și aragaz până la farfurii și pahare. Lângă bucătărie este baia, cu duș.

Deasupra bucătăriei, într-un fel de mansardă deschisă, este "dormitorul" către care urci pe o scară interioară. Sus sunt un pat dublu, un șifonier și o comodă.

Imagini cu fiecare vilă în parte puteți vedea pe site-ul oficial (AICI). Iar proprietarul, mister Panos, poate fi contactat la info@dimarion.gr

Cât costă cazarea în Lefkada, la vila Dimarion? UPDATE: Iată lista de prețuri pentru vara lui 2015, prețuri speciale pentru cei care citesc despre vilele Dimarion pe Călătorim.ro:

dimarion

O altă recomandare pentru cazare în insula Lefkada este Vila Anthia

UPDATE IULIE 2013. Iată mai jos câteva fotografii trimise de Victor, care a petrecut un sejur la Dimarion după ce a citit recomandările de pe călătorim.ro.

Dimarion-Villa-Lefkada-accomodation (12)