Insula Lefkada, o destinație minunată pentru vacanța în Grecia, a devenit preferata multor români în ultima vreme. Ne-am gândit că putem veni în ajutorul unor dintre ei cu o recomandare de cazare în Lefkada: vila Anthia.

Anul trecut am stat lângă Agios Nikitas, pe partea de vest a insulei. Am început căutările pentru cazare încă din februarie, așa că am discutat pe e-mail cu mulți proprietari de pensiuni, vile. Unii au răspuns sec, alții au fost mai prietenoși, cu unii nu se poate negocia etc. Ne-a plăcut tare mult o căsuță, dar era deja rezervată pentru perioada căutată de noi. Am rămas însă în contact cu Georgia, proprietara vilei Anthia, am tot discutat pe mail, ne-am împrietenit și ne-am întâlnit de câteva ori pe insulă.

Plaja Milos, de lângă Agios Nikitas
Plaja Milos, de lângă Agios Nikitas

Extrem de prietenoasă și de săritoare, ne-a ajutat cu sfaturi, ne-a sunat să ne recomande o petrecere pescărească într-un sat apropiat, a venit după noi într-una din zile pentru a ne aduce încă o porție din prăjiturile pe care i le lăudasem când fusesem la restaurantul soțului ei (pizzeria Nirikos din satul Kariotes). Mai pe scurt, o fată extraordinară, o "gazdă" cum și-ar dori orice călător.

Să revenim la cazare. Vila e tot în partea de vest a insulei Lefkada, la câteva sute de metri de Agios Nikitas. Practic, până în sat faci 3 minute cu mașina (din Agios Nikitas se merge la plaja Milos, cea mai frumoasă de pe insulă) și tot vreo 3 minute dacă vrei să ajungi la plaja Kathisma, amenajată și "accesorizată" cu taverne și cluburi.

harta anthia lefkada

Așadar, poziționarea vilei Anthia e foarte ok. Căsuța e în mijlocul unei curți imense, înconjurată de lămîi, portocali, măslini, viță de vie și flori. O livadă colorată, întinsă pe mai bine de un hectar! Vila ar fi ideală pentru un cuplu sau pentru o familie mică (3-4 persoane). Înăuntru găsiți o cameră (un pat dublu + un pat single) cu TV si aer condiționat, plus baia și o bucătărie complet utilată.

Câteva imagini cu vila proaspăt renovată în primăvara lui 2016:

Cât costă cazarea în Lefkada, la Vila Anthia, pentru sezonul estival 2016? În mod normal, prețurile pe care le anunță Georgia sunt:

  • 90 € pe noapte în extra-sezon (1 mai - 30 iunie și 1 septembrie - 31 octombrie)
  • 110 € pe noapte în vîrf de sezon (1 iulie - 31 august)

Prietenii site-ului călătorim.ro pot beneficia însă de un discount generos. Trebuie doar să-i scrieți în e-mail că ați citit despre Vila Anthia pe www.calatorim.ro și prețurile pentru voi vor fi:

  • în extra-sezon, 70 € pe noapte
  • în vîrf de sezon, 90 € pe noapte

Cum puteți intra în contact cu proprietarii vilei Anthia? Folosiți formularul de pe site-ul lor, www.anthialefkada.gr, sau scrieți-i direct Georgiei, pe adresa de e-mail nirikos2006@yahoo.gr. Nu uitați de formula magică (Calatorim.ro), în schimbul căreia veți primi reduceri între 10 și 20% ;)

Mai jos puteți vedea imagini cu Villa Anthia (Lefkada)