Dintotdeauna Venetia a fost considerata unul dintre cele mai romantice orase ale lumii. Nu stiu daca o fi din cauza povestilor despre celebrele curtezane sau a plimbarilor in gondole, dar in realitate este departe de a fi chiar atat de romantic, sau cel putin asa mi s-a parut mie.

Da, a fost romantic pentru ca l-am vizitat in compania sotului meu, dar atmosfera romantica a orasului, sau cel putin cea pe care eu mi-am imaginat-o, este departe, foarte departe de realitatea de la fata locului.

venezia venetia

Nu pot spune ca mirosul de peste in putrefactie si cel de apa statuta m-a transpus intr-o atmosfera romantica, cum la fel nu pot spune ca mizeria si gunoaiele de pe unele stradute venetiene pe care am avut nenorocul sa ma pierd m-au impresionat pozitiv.

In schimb, din punct de vedere istoric si cultural, Venezia a fost o mare achizitie pentru sufletul si mintea mea. Am avut ocazia sa vizitam Piazza San Marco si sa admiram porumbeii care sunt peste tot aici, fiind atrasi de turistii care ii hranesc.

venezia

Ajunsi in Piazza di San Marco ne-am bucurat privirile si cu bazilica di San Marco, o capodopera arhitecturala in adevatul sens al cuvantului. Mi-a placut foarte mult inscriptia de pe Turnul cu Ceas al bazilicii: "Eu numar doar orele fericite".

Pe langa palatele a caror arhitectura defineste Venetia in apele ce o pazesc, bisericile sunt foarte emblematice pentru acest oras. Am avut ocazia sa vedem biserica Redentore, ridicata ca multumire pentru ca Dumnezeu a scapat orasul de ciuma, este o poveste cu adevarat superba care iti ramane in suflet. De asemenea, am vazut si biserica Santa Maria de la Salute, o biserica foarte frumoasa cu o arhitectura superba.

Nu se poate sa ajungi la Venetia si sa nu vezi Palatul Dogilor care este unul dintre simbolurile acestui oras.

palatul dogilor

Venezia este un oras destul de scumpisor, dar nu exagerat de scump. Noi am achizitionat un pachet de 4 nopti cu mic dejun inclus la 200 euro, la care am adaugat transportul cu Wizz Air inca 110 euro/ 2 persoane.