In zona vaii Château d'Oex, de langa Gstaad, este locul ideal pentru zborurile cu balonul, datorita curentilor de aer si a vantului care bate in zona tot timpul anului si favorizeaza plimbarile. Zona este recunoscuta in special pentru Festivalul International al Baloanelor, care se desfasoara in timpul iernii. Evenimentul este organizat la finalul lunii ianuarie si reuneste pasionatii de baloane din intreaga lume.

1570x1170_vueaerienneterrains

Puteti petrece aici o saptamana, cat dureaza festivalul sau cateva zile insa nu veti regreta experienta, veti avea ocazia sa admirati privelisti incredibile si puteti profita de iscusinta pilotilor. La finalul saptamanii, sunt organizate cele mai importante evenimente ale festivalului, printre care zborul pe timp de noapte, cand baloanele luminate se inalta pe cerul instelat. Acest spectacol este regizat sub forma unui balet, cu muzica si focuri de artificii.

1390684598-opening-of-36th-international-hotair-balloon-festival-in-swiss-alps_3756114

La festival puteti ajunge cu masina sau trenul iar ca alternativa puteti sa organizati excursia cu o agentie de turism care va poate rezerva si un loc in balon (in pretul biletului sunt incluse delicatese culinare si vin).

balloon-festival-Chateaudoex34[2]

Surse: 1, 2, 3, 4.