Riviera Franceza sau Coasta de Azur - este una dintre cele mai exotice destinatii din Europa, locul unde persoanele bogate si celebre isi permit sa locuiasca intr-un cadru de vis. A devenit una dintre cele mai populare zone de litoral din intreaga lume, fiind permanent plina de turisti. Daca aveti ocazia sa ajungeti aici, veti gasi plaje minunate, vreme incantatoare si veti simti stralucirea zonei, la tot pasul. Unele dintre cele mai importante evenimente care au loc pe Coasta de Azur sunt: Festivalul de Film de la Cannes si Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco.

1. CANNES - A fost un sat mic de pescari iar in prezent este un oras plin de stralucire si faimos in lumea intreaga pentru festivalul anual de film care se organizeaza aici. In timpul Festivalului de Film de la Cannes, oraselul straluceste iar fanii pot vedea actori, celebritati si directori care defileaza pe covorul rosu, intins pe treptele Palais des Festivals, unde sunt proiectate mii de filme.

cannes

2. ST TROPEZ - Pana la inceputul secolului 20, a fost bastion militar si un modest sat de pescari, dupa razboi a devenit statiune balneara, cunoscuta pe plan international iar in momentul aceste este un punct de atractie pentru celebritati si bogati din intreaga lume. Vizitatorii se pot plimba pe aleile pietruite, pot merge in cluburi sau pot admira portul din St Tropez care in permanenta este impanzit de iahturi luxoase.

saint-tropez

3. NISA - Este un important centru istoric si statiune balneara, fiind supranumita "Capitala Coastei de Azur" si abunda in atractii turistice si locatii elegante. Te poti plimba de-a lungul faimoasei sale Promenade des Anglais, poti sta pe una din incantatoarele sale plaje iar seara cluburile de noapte si barurile iti stau la dispozitie.

nisa

4. MONACO - Iahturi scumpe, cazinouri luxoase si hoteluri care ofera cazare la preturi greu accesibile, asa ar putea fi definit Principatul Monaco. Este o destinatie turistica renumita in lumea intreaga, iar principala atractie este cazinoul din Monte Carlo. Alte obiective turistice care merita vizitate sunt Muzeul Oceanografic si Acvariul dar si ritualul de schimbare a garzilor de la Monaco Ville.

header_349

5. VILLA EPHRUSSI DE ROTHSCHILD - Situata in peninsula Cap Ferrat, a fost resedinta baronesei Beatrice de Rothschild, aceasta casa incantatoare este inconjurata de gradini de vis si ofera o priveliste spectaculoasa asupra golfurilor Villefranche si Beaulieu. Mobilierul din interior are o valoare inestimabila si a fost donat de baroneasa "Academiei de Arte Frumoase din cadrul Institutului Francez" iar in prezent casa este deschisa pentru public.

home_0

6. ILES D'HYERES - Porquerolles, Port-Cros si Levant formeaza Iles d’Hyeres- trei insule salbatice aflate in largul Rivierei Franceze la care poti ajunge cu feribotul. Aici poti face scuba diving, poti admira coloniile de pasari sau realiza plimbari cu bicicleta sau pe jos.

Porquerolles

Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.