Capalbio, Maremma - Este un oras mic, medieval, situat in sudul Toscanei, unde poti gasi tot ce iti trebuie pentru o destinatie romantica de vacanta. Are iesire la mare, plaje intinse si un centru vechi cu ziduri si cladiri medievale. Din mai pana in octombrie Capalbio si imprejurimile sale sunt animate de festivaluri , sarbatori si evenimente. Daca vrei sa savurezi retete traditionale, incearca restaurantul Trattoria da Maria, unde bucatarul pregateste de 30 de ani acelasi meniu.

piazza-magenta--capalbio-donna-lee-blais

Follonica, Grosetto - A fost fondata in anul 1834 de catre Marele Duce Leopold al II-lea din Torcana si a devenit destinatia preferata a italienilor pentru sejururile de vara. Este un oras care imbina plajele linistite cu arhitectura contemporana, terasele si chioscurile cu casele albe de pe malul apei. Intre anii 2000 - 2007 a fost desemnat orasul cu cele mai curate plaje si cea mai curata apa.

DSC_33702814DSC_3370001DSC_33702814DSC_3370-864x319

Monte Argentario, Grosetto - Este o peninsula stancoasa, cu plaje mici si cu cea mai limpede apa de pe Coasta de Vest a Italiei. Fiind una dintre cele mai salbatice peninsule, nu a fost invadata de turisti insa sunt cateva hoteluri construite langa mare care sunt perfecte pentru vacantele in familie.

Surse: 1, 2, 3, 4.