Ocaziile de a calatori apar intotdeauna la cei care isi doresc sa simta gustul aventurii, sa incerce lucruri noi, sa cunoasca oameni, cu alte cuvinte sa incerce ALTCEVA. Eu personal nu ma abat de la regula, niciodata. Stiu, "niciodata sa nu spui niciodata", insa acesta este pentru mine unul din acele cazuri in care nu exista cale de intoarcere. Imi place sa calatoresc si "." (punct).

In ultimul timp, am tot calatorit in Lippstadt, un oras micut si cochet din Germania. Desi sunt adepta oraselor mari, cu agitatie pretutindeni, multa lume si zgomot, trebuie sa recunosc ca Lippstadt m-a cucerit de-a dreptul.

Lippstadt are un farmec aparte, un acel "je ne sais quoi". Localizat in partea de nord vest a Germaniei (Nord Rhein Westfalen), orasul se afla la numai o ora de Dortmund, două de Duesseldorf si 3 de Koln (Cologne). Ce altceva isi mai poate dori cineva? Oricine sta aici are la indemana 4 orase minunate de vizitat. Dar sa nu se abatem de la subiect, si anume Lippstadt. Cum ziceam, un oras tipic nemtesc, cladirile traditionale si cele moderne se imbina frumos pentru a crea acea atmosfera de care povesteam mai devreme.

Un weekend aici inseamna plimbari lungi pe stradutele inguste, o cina tipic germana. Dar nici cei care prefera alte mancaruri nu sunt uitati: Donner turcesc, gyros grecesc, pizza italiana sau un steak argentinian, toate isi pot face loc cu usurinta in meniu. Si chiar trebuie gustate toate :). Insa partea care imi place mie cel mai mult este atunci cand mananc o inghetata cu arome care mai de care, facuta in casa si parca special pentru mine. Batoane Kinder, Bounty, Chocolate Cookies, ciocolata neagra, mango, menta, nuci ... Nu, nu e lista de cumparaturi pentru vreo prajitura sofisticata si plina de calorii, ci diversitatea felurilor de inghetata de aici. Preferata mea? Bounty si Chocolate cookies, bineinteles.

Dupa ce ne-am delectat cu o inghetata (sau daca inca mai avem din ea), putem sa ne oprim scurt in piata din fata Primariei, unde troneaza o frumoasa biserica. In aceasta piata au loc festivaluri, piata de Craciun, dar si o piata de legume/fructe/carne ce se tine in fiecare sambata dimineata.

Lippstadt nu este un oras mare (65.000 de locuuitori) si poate fi parcurs la pas fara nicio problema. Reteaua de transport in comun e foarte bine pusa la punct, orarul este intotdeauna respectat (cu punctualitate nemteasca, bineinteles), iar biletele pot fi achizitionate din autobuze. Pentru cei mai sportivi, se pot inchiria biciclete :).

Mai multe experiente din acest oras raman a fi descoperite de fiecare in parte, altfel misterul ce invaluie Lippstadt s-ar risipi usor, usor.