În judeţul Prahova, în cheile “La Tocile” pe Valea Doftanei, se află Lacul Paltinu. Destinatia noastră într-o zi de 1 Mai.

De la Câmpina până la baraj am întâlnit un peisaj încântător. Multă verdeaţă, grădini cu pomi fructiferi, imagini desprinse din basme, imagini de toată frumuseţea pe Valea Doftanei. Lacul este unul din cele mai importante obiective turistice din zonă şi datorită peisajului ce-l înconjoară atrage mulţi turişti.

Foto: http://www.flickr.com/photos/_googoo_/

Foto: http://www.flickr.com/photos/_googoo_/

În apropiere de Lacul Păltinoasa sunt Cheile Doftanei care oferă o privelişte deosebită. Mi-au plăcut foarte mult! Am trecut prin chei şi la dus şi la-ntors, ele aflându-se între Câmpina şi baraj. Săpate de râul Doftana, cheile sunt conglomerate dure şi oferă un spectacol deosebit fiind un fenomen carstic încântător. Pereţii verticali formează un tunel prin care trece drumul comunal. Evident, nu este turist care să nu oprească aici pentru fotografii :). La fel am procedat şi eu.

chei

Pe malurile râului Doftana, deloc adânc, se poate aşeza cortul, se face plajă sau te poţi opri la un grătar.

Drumul până la baraj este simplu, se merge pe lângă râu. Toată Valea Doftanei este frumoasă.

Am admirat de-aproape barajul de beton în arc cu dublă curbură. De aici se alimentează cu apă oraşele Moreni, Câmpina şi Ploieşti.

baraj Paltinu

Lacul este foarte mare şi foarte adânc. Este interzis înotul din cauza curenţilor şi a adâncimii. Se pare că mulţi au ignorat plăcuţele de atenţionare... Pe malul lacului sunt multe cruci, semn că cei ce s-au încumetat nu s-au mai întors...

În zonă sunt multe poieniţe unde poţi sta la un grătar sau unde te poţi relaxa cum vrei. Există şi loc special de parcare, există containere pentru resturile rămase de la picnic.

lacul de acumulare

Se adună multă lume aici şi fiecare îşi caută un loc pe malul lacului. Există o poiană foarte mare unde vin cei ce socializează cu uşurinţă şi poieniţe mai mici pentru cei care vor să stea mai retraşi. Este un peisaj de vis în împrejurimi. Merită văzut!