De data asta am sa va povestesc despre un loc deosebit de frumos. Este vorba despre Quebec City, fondat în 1608 de catre Samuel de Champlain, este unul dintre cele mai vechi orase din America de Nord.

Quebecul merita vazut, poate mai mult decat orice alt oras din toata Canada, datorita numeroaselor atractii turistice si mai ales datorita aerului sau european.

Centrul vechi al orasului este singurul din America de Nord ale carui ziduri-fortarete supravietuiesc la nord de Mexic, acesta fiind declarat patrimoniul mondial UNESCO în 1985 "Historic District of Old Québec"

Wikipedia ne spune: "Quebec City este situat la gura fluviului St Lawrence la nord-est de Montreal, iar inceputurile orasului dateaza din secolul al XVII-lea. În 1608 francezii, sub conducerea lui Samuel de Champlain, au întemeiat o fabrică destinată negotului cu blanuri si o cetate (pe locul căreia se ridică în prezent catedrala) pe stânca numită Cap Diamant"

Este surprinzator cat de curat este orasul. Sunt foarte, foarte multi turisti si totusi, e foarte curat. Un oras plin de flori, care erau udate in fiecare dimineata... A fost atat de placut sa ne trezim dis-de-dimineata si sa ne plimbam pe acele stradute, parca rupte din basme.

Ne-am plimbat si cu trasura, apoi am cedat tentatiei si, in plina vara, am intrat intr-un magazin cu decoratiuni pentru Craciun si am cumparat cateva :)

Ne-au placut si statuile umane, care ne multumeau chiar si pentru un zambet...

Totul era in sarbatoare, pentru ca in 2008 (anul in care am vizitat acest oras) se implineau 400 ani de la fondarea orasului Quebec City de catre Samuel de Champlain ( 1608-2008).

O alta experienta a fost plimbarea cu funicularul, sa privesti orasul de sus...

In apropiere se gaseste Vechiul Port, care are o promenada de-a lungul fluviului Sfantul Lawrence.

Dupa o astfel de plimbare, sa nu ratati niciodata sa mergeti la un restaurant renumit in Quebec City, Le Lapin Saute, unde mancarea este delicioasa.

Iar plimbarea cu vaporul de aproximativ 6 ore, pe St Laurent, este de neuitat. Acolo s-a dansat, s-a ascultat muzica, s-a mancat. Nici nu-ti poti dori mai mult.

Quebec City este un oras de poveste si merita vazut!