Daca la capătul unei vacante prin Viena imperiala mai gasesti niste euro prin buzunare, poti incerca si ceva de Cartea Recordurilor: o vizita in Parcul Prater și o experientă nebună în PraterTurm, cel mai inalt „legănar” din lume, interzis frigurosilor sub 0 grade :).

Si desi incalcam aceasta regula nescrisa si gandul la frig ma chinuia mai mult decat ipoteza ca masinaria s-ar putea bloca si am ramane suspendate la 117 metri inaltime ore la rand, iata-ma incalecand un leagan, burdusita cu gluga, manusi si fular, ca nu degeaba ingerii apar mereu imbracati bine, pe cand dracusorii sunt mai dezbracati.

Viena cu Diana 473

Viena prater turm cu Diana 474

Senzatia a fost interesanta: sa vezi Viena de la o asemenea inaltime ... nu e de mirare ca ti-o ridica in ochi, si la proriu si la figurat. Adevarul e ca e un oras frumos, mai ales daca ai timp si dispozitie sa-l bati la pas.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=UATJDA35wXk]

Cand „leganarul” a inceput sa coboare, a luat-o mai vanjos la invartita, probabil ca ne simtise o oarece umbra de dezamagire. Dar nu era vina lui. Calite cu adrenalina de la Volare, Prater Tourn parea o ratusca cracanata dupa ce te-ai luptat cu-n gascan ciupitor!

Viena volare prater

Roller-coaster- ul Volare, din parcul Prater

Viena cu Diana 468

Nu plecati de la Prater fara sa va bucurati si de atractiile mai pamantane si mai linistite. Sorbiti cu pofta un vin fiert, pentru ca s-ar putea sa fie cel mai bun pe care l-ati savurat pana acum. Sau sa fie oare atmosfera de vina? Nu stiu, dar a fost deosebit. Unde mai pui ca daca dai 2 euro in plus, poti pastra si cana!

Daca vinul merge cu un snack dulce, afla ca ai si-o cofetarie langa iesire, iar daca esti norocos si te afli aici in ajunul Anului Nou, cu siguranta vei putea alege din diferite sortimente de purcelusi dulci, care invadeaza intreg orasul, ca sa aminteasca de credinta germana ca impielitatul urecheat este cel ce-aduce noul an.

Si-acum c-am terminat de povestit, ma sui pe-un leagan mare si va invit la Volare, o altă nebunie din Parcul Prater! Cine ajunge ultimul, i se puna poza de fricos pe Facebook :)!

Prater este cel mai mare parc de distracții din Viena, întins pe 6 kilometri pătrați, fiind aproape de centrul orașului! Intrarea e liberă, accesul la atracții costă între 1,5 și 5 euro. Site oficial: www.prater.at

praterrr