Poate pentru ca sunt si o mare fana a literaturii nordice, am facut o adevarata pasiune pentru aceste tari deosebite in care nu avem posibilitatea sa ajungem prea des. Asa ca atunci cand am avut ocazia sa petrec o vacanta in Suedia am reusit sa-mi indeplinesc un mare vis.

Suedia este o tara incredibila, care are foarte multe de oferit vizitatorilor de pretutindeni. Aici poti gasi orase animate si pline de distractie sau zone izolate in care linistea este stapana deplina. Un astfel de orasel linistit, rasarit in mijlocul naturii virgine, este si micul Karlstad.

Pentru mine, a ajunge in Karlstad a fost ca si cum as fi deschis paginile unei carti de basme, oamenii primitori si natura neatinsa m-au facut sa ma simt exact ca in povestile cu vikingii de alta data.

Nu recomand Karlstad celor care doresc multa agitatie, pentru nu vor gasi asa ceva aici. Insa este locul ideal daca va doriti sa va bucurati de natura deosebita, de mancarea savuroasa si de ospitalitatea oamenilor din zona.

Singurele obiective turistice care se remarca in zona sunt biserica locala, care este o lucrare arhitecturala absolut incredibila, cu orga care merita din plin admirata, si campusul universitar.

church-karlstad-sweden

church-karlstad-sweden

Pentru impatimitii pescuitului, acest orasel din Suedia este o destinatie perfecta. Sotul meu s-a bucurat din plin de atentia localnicilor, incantati sa-i prezinte locurile de pescuit si tehnicile locale :)

Si pentru ca pestele e aici la el acasa, nu poti rata specialitatile culinare suedeze. Somon afumat si tarte suedeze cu mere gasesti in orice restaurant traditional de aici si va asigur ca nu veti regreta, sunt absolut delicioase!

296761_10150300003362052_727926533_n

Sunt o multime de pensiuni si mini-hoteluri locale unde te poti caza, dar noi ne cazasem deja in Filipistad, la Hotel Hertill Karl, si in Karlstad am stat doar cateva ore.