Vreau sa va povestesc cate ceva despre Toronto, capitala provinciei Ontario, cel mai mare oras din Canada si al cincilea cel mai mare din America de Nord.

Toronto se afla pe malul nordic al raului Ontario, imaginea orasului in lac fiind inconfundabila: Turnul CN este cel mai inalt din lume. In jurul lui se afla o colectie de zgarie-nori.

toronto

Lacul Ontario, cu o lungime de 311 kilometri si cu latimea de pana la 85 de kilometri, face parte din grupul Marilor Lacuri, care alcatuiesc graniata canadiano-americana în partea estica a continentului nord-american. În ciuda suprafetei sale mari (18.529 km²), Lacul Ontario, cel mai estic dintre Marile Lacuri, este totodata cel mai mic dintre acestea. Partea cea mai mare a lacului îi apartine Canadei.

toronto

Toronto este un oras modern si e o reală placere sa fii printre aceia care se plimba pe strazile lui.

toronto canada

Am trecut pe langa Rogers Centre si, daca te pasioneaza sporturile nord-americane, e musai sa intri la un meci de baseball al celor de la Toronto Blue Jays. O nebunie, un adevarat show!

toronto canada

O alta minune este CN Tower, simbolul orasului. Wiki says: "e un turn de telecomunicatii de 553,33 metri inaltime, amplasat în Harbour Front, dominand portul orasului Toronto. Inaltimea sa este echivalenta cu a unei cladiri cu 181 de etaje si are o podea de sticla ce poate rezista unei presiuni de 4 100 de kilopascali". Este o senzatie uimitoare cand stai cu picioarele pe acea sticla si in jos vezi un mare hău :)

Vreau sa vedeti cateva poze facute de mine si din turn.

toronto canada

In centrul vechi al orasului Toronto se gaseste Distillery District unde sunt numeroase restaurante , cafenele si magazine specifice. The Gooderham and Worts Distillery a fost fondata in 1832, iar la sfarsitul anilor 1860 a devenit cea mai mare distilerie din lume.

toronto canada

Si asta nu este tot, este o placere sa te plimbi de jur imprejurul cartierului ( Guildwood ) unde sunt niste case absolut superbe cu aranjamente florale de neuitat. Parcul Guildwood e un cartier istoric si rezidential in Scarbourough in Toronto. Este locul preferat al tinerilor casatoriti sa faca pozele de nunta...

Sunt locuri minunate de vazut in Toronto, daca puteti nu ezitati sa o faceti!