E ziua mea, e soare și mă grăbesc cât pot să termin treaba și să plecăm spre Dognecea. Arunc ținuta office, pantofii cu toc, mă schimb rapid în haine de munte, mai răspund la telefon în grabă și plec entuziasmată.

Am decis să-mi petrec ziua în natură, alături de doi prieteni. Iau cu mine doar un termos cu cafea, niște pahare și o sticlă mică de prosecco. În mașină ascultăm concertul lui Tudor Gheorghe, „Toamna Simfonic”, armonizându-ne cu bucuria zilei strălucitoare de toamnă.

Facem o mică pauză la Bocșa, bem o cafea pe câmp și sun la Arena Pub, să comand pizza pentru ziua mea. „Mică sau mare să fie?” „ Mare, vă rog.” Nu mare a fost, ci uriașă...am mâncat puțin de tot din ce am comandat, pe marginea drumului spre Ocna de Fier, la soare. Viața e frumoasă când ne-o facem frumoasă. Nicio secundă n-am suferit că n-am putut mânca pe terasă, a fost minunat picnicul nostru pe iarbă.

După ultimii 18 km de drum plin de gropi, am ajuns pe malul lacului Dognecea. Toate culorile toamnei reflectate în apa nemișcată, un câmp de brândușe proaspete, soare călduț, un mic urcuș prin pădure și liniște. Arămiu, galben, verde, roșu, maroniu, auriu, cer albastru fără pic de nor și apa lacului, curată și limpede, câteva telefoane de la oameni dragi mie-ce îmi puteam dori mai mult pentru ziua mea?

Fotografiile vor vorbi mai convingător despre frumusețea de la Dognecea decât aș putea exprima vreodată prin cuvinte.

Iar ca bucuria să fie mai mare, la câteva zile după aniversarea mea, revine site-ul călătorim.ro...nu puteam rata ocazia de a scrie câteva cuvinte, să fiu prima care aduce o contribuție la relansarea site-ului care mi-a găzduit impresiile de călătorie timp de câțiva ani. Să fie cu noroc și cu multe articole care să ne inspire!

Fotografii preluate de la Marcel Neag, Simona Gouraud