Pline de romantism, viață de noapte, istorie, tradiții sau peisaje care te lasă fără cuvinte, pe insulele Europei găsești orice te încântă pentru a avea o vacanță perfectă. Ai de unde alege! Ne-a fost foarte greu să alcătuim o listă cu doar 10 insule, dar am ales doar "crema" destinațiilor europene de acest gen plus o recomandare mică, dar fermecătoare, din România.

1. Zakynthos

Insula grecească localizată în Marea Ionică oferă imagini de vis și o gamă largă de activități în apă, ca diving, snorkeling sau explorarea peșterilor subacvative.

2. Gozo

A doua insulă ca mărime din Malta, are multe plaje și orașe micuțe, dar și resorturi de lux. Vizitatorii pot pescui în zonă sau face sporturi acvatice. De vizitat neapărat este "fereastra azurie", o arcadă naturală, în stâncă.

3. Jersey

Cea mai mare dintre insulele Canalului Mânecii are temperaturi bune tot anul, spre deosebire de Marea Britanie. Insula e dominată de peisaje naturale de excepție și un parc natural luxuriant. Există de asemenea și zone culturale, muzee și rămășițe ale celui de-a doilea război mondial.

4. Capri

Nu are nevoie de nici o prezentare, fiind una dintre cele mai populare insule din lume. Se află în Marea Tireniană și aparține Italiei. Apa este de un albastru infinit, iar casele colorate fac deliciul fotografilor. Pe lângă activitățile obișnuite de pe plajă, se poate vizita Biserica San Michele Arcangelo din Anacapri și se poate merge cu barca în alte orășele fermecătoare din zonă.

5. Hvar

O insulă fascinantă pe Coasta Dalmată a Croației, recunoscută ca o destinație de vară extraordinară. Aici găsim o fortăreață din secolul al 13-lea și dealuri acoperite cu plantații de măslini, cu vii, izvoare proaspete, păduri de pin și grădini cu pomi fructiferi.

6. Skye

Insula scoțiană nu e chiar o destinație populară, dar asta to face mai interesantă. E recomandat s-o vizităm în special primăvara, pentru peisajele pitorești, satele fermecătoare și castelele medievale.

7. Formentera

Ideală pentru o escapadă la plajă, cea mai mică dintre Insulele Baleare ale Spaniei este vecina Ibizei, dar mult mai relaxantă. Se poate ajunge la ea cu feribotul și e reumită pentru plajele lungi, apa foarte clară și dunele sale.

8. Sao Miguel

Aflată în arhipelagul Azore, al Portugaliei, este supranumită Insula Verde, datorită vegetației luxuriante care o acoperă. Lacuri, plaje, dealuri și vederi la ocean din toate unghiurile posibile sunt principalele atracții.

9. Belle Ile en Mer

Aflată pe coasta Bretaniei, în Franța, este cea mai mare dintre insulele din zonă. Temperatura nu prea trece de 25 de grade, așa că e perfectă pentru cei care nu țin neapărat să se prăjească la soare toata vacanța, ci să viziteze și să ia pulsul locurilor.

10. Ovidiu

O găsim în România, pe Lacul Siutghiol, și e foarte vizitată de cei care merg în zonă, în special la Mamaia. Are și o legendă. Se spune că aici ar fi ajuns, în exil, poetul Ovidius, și ar fi scris numeroase versuri. De aceea insula îi poartă numele. Se ajunge aici cu vaporașul și odată sosiți descoperim un complex turistic și cu locuri de cazare și un restaurant rustic.

Pe toate le puteți descoperi în galeria foto!