In vacanta in Suedia ne-am cazat la Hotell Hertig Karl din Filipistad. Este un superb hotel de dimensiuni mici situat in cartierul Drottninggatan din zona centrala a oraselului Filipistad.

Este, de fapt, o superba vila de la inceputul anilor 1900 renovata dupa ultimele trenduri. Pastreaza totusi atmosfera arhaica si calma a a acelei perioade de mult apuse in mobilierul superb cu care este decorat parca in amintirea celui de la care si-a luat numele si anume fondatorul orasului Filipistad, ducele Karl Hertig.

Camerele sunt placute, spatioase si foarte frumos decorate, patul are o saltea de vis pe care va spun sincer ca as fi luat-o cu mine daca s-ar fi putut :).

Hotel-Hertig-Karl-filipstad

Camerele sunt dotate cu televizor, telefon, uscator de par. Conexiunea la internet este foarte buna si daca nu ai laptopul cu tine te poti folosi de calculatorul din holul de la receptie. De asemenea, contra cost puteti sa va bucurati de serviciile de spalare si calcare a rufelor.

Hotelul Hertill Karl dispune de 12 camere si ce mi-a placut cel mai mult e ca fiecare camera este decorata in cate un stil si nu seamana intre ele. Mancarea este delicioasa si daca ai noroc sa fie si vreme buna ca sa poti sa te bucuri de ea in gradina interioara este cu atat mai superba savuroasa.

Este un hotel pentru nefumatori, dar are o superba gradina interioara, asa ca fumatorii isi pot satisface viciul in aer liber sau pot solicita camere cu balcon. Tariful pentru o camera dubla a fost de 165 euro/ noapte cu mic dejun inclus.