"Stay away from the ordinary!". Ăsta este motto-ul hotelului Bloom! din Bruxelles, cel mai spectaculos hotel în care am stat în călătoriile noastre pe-afară. Nu, nu are 7 stele ca Burj Al Arab, şi nici nu sclipeşte de lux. Şi-atunci, de ce e aşa special?

Pentru că nici o cameră nu seamănă cu alta. Atunci cînd au renovat, cei de la Bloom! au făcut o mişcare sclipitoare. Au semnat un parteneriat cu ELIA (European League of the Institutes of the Arts), o organizaţie care reprezintă aproape 350 de institute de artă din 47 de ţări, şi i-au selectat pe cei mai talentaţi tineri artişti. Aceştia, printre care şi 17 români, au pictat în stil propriu toate camerele, iar rezultatul e cu adevărat remarcabil, dînd un aer unic hotelului.

Foarte tare e că, atunci cînd faci rezervarea direct pe site-ul hotelului, îţi poţi alege camera în care să stai. Îţi poţi alege un design funny sau unul liniştitor, o frescă în culori vii sau una sobră.

Vezi cîteva exemple în galeria foto de mai jos

Stilul inconfundabil al hotelului Bloom! nu ne-a încîntat doar pe noi. Unul dintre cele mai mari site-ul de travel din lume, tripadvisor.com, a plasat stabilimentul din Bruxelles pe locul 13 în topul celor mai trendy hoteluri din întreaga lume în 2012!

Aşa arăta camera în care am stat noi în noiembrie 2009.

Şi nu doar camerele arată foarte ok. Întreg hotelul e decorat într-un stil aparte, de la recepţie şi sala pentru mic dejun pînă la baruri, restaurante şi săli de conferinţă.

Hotel Bloom! nu e chiar în centru, dar nici foarte departe de miezul Bruxellesului. E la 2 paşi de grădina botanică şi de aici, pe jos, în 15 minute eşti în Grand Place. Iar preţurile sînt rezonabile, plecînd de pe la 70 de euro pentru o cameră dublă.

Alte informaţii despre Hotel Bloom!

  • adresa: Rue Royale 250, Sint-Joost-ten-Node / Saint-Josse-ten-Noode, 1210 Bruxelles. E plasat la 150 de metri de staţia de metrou Botanique şi la 500 de metri de Gare du Nord
  • nota pe booking.com: 8,1 (foarte bine), din aproape 400 de reviewuri
  • "Valorile noastre sînt: fii diferit, modern, deschis la minte", spun cei de la Bloom! pe site-ul lor oficial.
  • hotelul are 305 camere, 12 săli de conferinţă, două restaurante, un bar, o sală de fitness
  • free wi-fi
  • fumatul e interzis în hotel (amendă: 100 de euro :D)
  • website: www.hotelbloom.com