Vreti o iesire la munte, cat mai aproape de Bucuresti? Sinaia este locul perfect. La numai 125 km distanta de centrul capitalei, statiunea montana de interes turistic si balneo-climateric va asteapta sa va bucurati de aerul curat.

Puteti ajunge cu masina, in aproximativ 2 ore sau cu trenul intr-o ora si jumatate, iar in functie de clasa la care doriti sa calatoriti, biletul este intre 47 lei si 62 lei.

google

Sinaia

Odata ajunsi in Sinaia, este imposibil sa nu gasiti ceva de facut. Aveti mai multe variante din care puteti alege fie o drumetie sau un moment de relaxare pe o terasa la aer, fie sa vizitati cateva obiective turistice.

Numeroase trasee montane pornesc din oras, putand ajunge usor la Cota 1400 m sau la 2000 m. Ca variante de transport puteti alege sa mergeti cu masina pe drumul serpuit prin padure pana la cota 1400m sau aveti la dispozitie telegondola, pretul unui bilet dus-intors costa 30 lei. De la cota 1400 m pana la 2000 m se ajunge cu telecabina iar biletul dus-intors costa 31 lei.

De asemenea Sinaia ofera turistilor si posibilitatea practicarii sporturilor de iarna avand 3 partii de schi, Valea Dorului ( nivel mediu), Valea Soarelui (nivel mediu) si partia Carp (dificila).

harta-partii-de-schi-sinaia

Sinaia - Partii

Printre locurile ce merita vizitate daca ajungeti in Sinaia se numara Castelul Peles, Castelul Pelisor, Cazinoul din Sinaia, Casa Memoriala "George Enescu", Manastirea Sinaia. Orasul Sinaia dispune si de un parc foarte frumos, Parcul Dimitrie Ghica, chiar in centrul orasului si merita sa faceti o plimbare prin el.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-peles-castle-image20074035

Sinaia - Castelul Peles

castelul_pelisor

Sinaia - Castelul Pelisor

cazino sinaia

Sinaia - Cazinoul

5 casa  enescu

Sinaia - Casa Memoriala "George Enescu"

img_5155 (1)

Sinaia - Parcul Dimitrie Ghica

Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.