Statiunea Borsa este localizata in partea de nord a Romaniei, in judetul Maramures, pe domeniul schiabil din Muntii Rodnei, unde se pot practica sporturi de iarna, la altitudini cuprinse intre 1200 si 1500 metri.

Partiile de schi ofera grade diferite de dificultate, trambuline de schi naturale, toate fiind deservite de telescaun si de teleschi, care functioneaza intre orele 09:00 - 17:00. Exista doua partii principale, Partia Bradet si partia de la Poiana Stiol.

Climatul este tonic stimulant, cu aer curat, lipsit de praf si alergeni, recomandat pentru odihna sau pentru practicarea turismului montan, sezonul alb dureaza din decembrie pana in aprilie.

statiunea-borsa-c
Statiunea Borsa

Acces rutier se face din DN18 (Baia Mare – Sighetu Marmatiei – Viseu de Sus – Moisei – Borsa – Prislop, Maramures – Sesuri) care face legatura peste Pasul Prislop prin DN17 – Suceava – Campulung Moldovenesc – Vatra Dornei – Bistrita si DN17C care face legatura cu Bistrita, Nasaud si Dej.

In zona puteti gasi izvoare de ape minerale bicarbonatate, calcice, magneziene, feruginoase folosite in tratarea afectiunilor renale si a cailor urinare.

Statiunea Borsa este ideala pentru petrecerea vacantelor in orice anotimp al anului, iernile sunt reci, cu zapada din belsug iar verile sunt placute, cu seri racoroase.

Borsa-iarna
Statiunea Borsa

Surse: 1, 2, 3.