Schiatul in stil norvegian, pe zapada alba, sclipitoare, unde niciun traseu nu seamana cu celalalt si ore intregi schiezi fara sa vezi tipenie de om, numai ocazional intalnesti cate un grup de adulti cu copii imbujorati iti ofera o senatie de libertate care nu se poate compara cu nimic altceva.

Lillehammer, in sudul Norvegiei, este capitala schiului fond, iar pentru norvegieni aceasta este cea mai bina metoda de a iesi din casa pentru o activitate perfecta in familie.

Lillehammer-winter-norway-740

Perioada optima pentru o astfel de vacanta este din decembrie pana in martie insa exista zone unde poti practica schi fond si in timpul verii. Daca sunteti iubitor al sporturilor de iarna atunci puteti sa va rezervati 2 saptamani in zona.

Iata ce trasee puteti urma:

  • Numeroase trasee pornesc de la stadionul de schi Birkebeineren, inclusiv cel de 5 km, care este luminat pana la ora 10, in fiecare seara.
  • Daca mergeti in est, spre coastele muntilor si ajungeti in zona fostelor ferme de vaci din Nordseter si Sjusjoen, se deschid 350 km de traseuri care traverseaza in lung si in lat regiunea, prin paduri si pe langa lacuri cu maluri inghetate.
  • Cei experimentati pot incerca Traseul Trolului - lung de 170 km, din Hovringen spre nord-vest, prin Parcul National Rondane pana la Lillehammer.

post-9907-0-50834200-1398580994

Lillehammer ofera o gama larga de atractii iubitorilor sporturilor de iarna si nu numai. Pe lnga ski, cei care vor sa aiba parte de evenimente unice, pot incerca o coborare cu bobul, la Hunderfossen sau sa se distreze in Winterpark, un parc special amenajat pentru a retrai varsta copilariei pentru cateva ore, ascultand povesti cu Troli sau plimbandu-ne in hotelul de gheata. In Lillehammer se poate vizita muzeul olimpic, care prezinta pe scurt istoricul jocurilor olimpice, din Grecia Antica pana astazi.

Surse: 1, 2, 3, 4.