1. Podul Luis I - Un impresionant arc metalic cu doua punti care se intinde peste raul Douro intre orasele Porto si Vila Nova de Gaia. A fost inaugurat in anul 1886 si are o deschidere de 172 m, fiind considerat la vremea respectiva unul dintre cele mai mari poduri de acest fel din lume.

Podul Luis I

2. Cartierul Ribeira din Porto - Este format din strazi abrupte, pline de istorie, impanzite de cafenele, baruri si restaurante, adapostite sub arcade medievale. In zilele de sarbatoare acesta devine punctul de atractie al orasului.

Porto12
Cartierul Ribeira din Porto

3. Muzeul Vinului de Porto - Daca ajungeti aici, veti afla totul despre celebrul tip de vin, de la cum a fost el comercializat in trecut, pana la productia de astazi si ce au insemnat toate acestea pentru economia orasului si chiar economia tarii.

Vinho do Porto
Muzeul Vinului de Porto

4. Turnul Clerigos - Nu aveti cum sa il ratati pentru ca se vede din orice colt al orasului, are 80 de metri inaltime iar in momentul constructiei era cea mai inalta cladire din Porto. Desi aveti de urcat 200 de trepte pana in varf, nu veti regreta efortul, pentru ca privelistea asupra orasului este spectaculoasa.

clerigos
Turnul Clerigos

5. Gradinile Palatului de Cristal - Un parc imens unde va puteti odihni si admira mai multe gradini cu anumite teme speciale, precum: Gradina Sentimentelor, Gradina Plantelor Aromatice si Gradina cu Trandafiri. Cea mai cunoscuta alee a parcului este Avenida das Tilias, de unde puteti vedea Raul Duoro.

crystal-palace-gardens
Gradininile Palatului de Cristal

6. Catedrala Porto - Lacasul de cult a fost ridicat intre secolele 12-13, avand in arhitectura sa elemente arhitecturale gotice si din baroc. Decoratiunile care sunt de fapt niste placi ceramice, descriu scene inspirate de Cantecul lui Solomon.

porto-se-cathedral-view
Catedrala Porto

7. Funicularul Guindais - A fost remodelat si redeschis pe 19 februarie 2004 si ruleaza in jos pe o stnca abrupta din Batalha. Are o lungime de 281 metri si coboara 61 de metri, oferind o calatorie scurta, de numai 3 minute insa panorama este splendida.

Muralha Fernandina e Funicular dos Guindais
Funicularul Guindais

Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.