A venit vara si nu stii unde sa pleci in vacanta? Iti doresti sa ai un concediu de vis, sa iti amintesti tot anul de locurile minunate pe care le-ai vazut, mancarurile declicioase pe care le-ai degustat si de fotografiile minunate ce le-ai facut?

Noi ne-am gandit sa iti sugeram cateva destinatii populare in Europa, numai bune pentru un concediu cu familia sau in doi.

Hvar, Croatia - Hvar este "regina" insulelor dalmate, fiind si cea mai insorita din Europa. In antichitate a fost celebra datorita pozitiei sale strategice si nautice, insa nici acum nu este mai prejos, fiind cautata de foarte multe vedete. Plajele de pe insula sunt minunate iar apa este albastra ca de cristal.

HVAR

Hvar

Cesky Krumlov, Republica Ceha - Este un oras din zona Boemiei de Sud, renumit pentru orasul vechi , cu 300 de cladiri medievale protejate. Centru orasului este un labirint de stradute pietruite, in jurul carora se gasesc magazine si cafenele oferindu-le turistilor senzatia ca sunt intr-un film medieval.

Cesky Krumlov

Cesky Krumlov

Ljubljana, Slovenia - Desi este unul dintre cele mai mici orase-capitala din Europa, are un farmec aparte, plin de artisti, muzee si galerii. Este bine de stiut ca in oras nu gasiti obiective turistice faimoase in lume, insa nu-i nimic, cu ocazia aceasta va puteti relaxa, bucura si admira in voie orasul.

Ljubljana

Ljubljana

Siena, Italia - Este un oras medieval situat in regiunea Toscana, fiind cunoscut in special pentru cursa de cai colorati "Il Palio" care se organizeaza de doua ori in timpul verii.

Il Palio

Siena

Lucerna, Elvetia - Orasul este situat pe malul Lacului celor Patru Cantoane. In afara de peisajul minunat, obiectivele turistice pe care acest orasel le ascunde sunt absolut minunate. Este unul dintre cele mai vizitate orase din Elvetia fiind recunoscut pentru peisajul urban atractiv dar si pentru podul Chapel.

Lucerna

Lucerna

Heidelberg, Germania - Nu este un secret faptul ca orasul Heidelberg este o bijuterie printre destinatiile de calatorie ale nemtilor. Este un vechi centru istoric, cultural si academic iar principala atractie este castelul Heidelberg.

Heidelberg

Heidelberg

Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.