Tirolul austriac este faimos pentru partiile de schi insa aceasta frumoasa zona alpina are si trasee incredibile. Vechiul oras Kufstein, din valea Innului este locul ideal pentru a va caza si de unde puteti incepe traseul.

Perioada optima pentru realizarea unuia dintre trasee este din primavara pana in toamna. La inceputul primaverii si al verii, peisajul cu florile de camp este spectaculos, insa nici toamna nu este rau sa mergeti, simfonia de nuante bogate de galben si maro-auriu sunt impresionante.

Tirol 1
Tirol

Toate traseele se pot realiza intr-o zi insa sunt solicitante si inainte de a porni este bine sa verificati prognoza meteo, iar din ghiozdan sa nu va lipseasca o jacheta impermeabila, crema de soare, apa si bineinteles bocanci.

Iata cateva trasee :

1. Din orasul Kufstein se avanseaza in zigzag spre Masivul Wilder Kaiser (1999 metri) pana se ajunge la Walchsee, un lac glaciar. Coborand de pe munte prin pasuni si paduri veti putea intrezari varfurile Zahmer Kaiser, Naunspitze si Pyramidenspitze.

2. Pornind de la Scheffau catre St. Johann puteti observa varfurile Kitzbuheler Horn si Hohe Salve, aflate catre sud.

3. Puteti urca cu telecabina de la Brixen pana la Soll, peste Hohe Salve, innoptati la Soll si apoi coborati catre Kufstein prin vaile alpine.

4. Valea Tannheimer este un alt loc incredibil, o zona mai putin umblata a Tirolului de vest, cu doua lacuri si cinci sate autentice unde puteti gusta din gasthof- o specialitate locala.

Tirol 2
Tirol

Tirol 3
Tirol

Tirol 4
Tirol

Tirol 5
Tirol

Tirol 6
Tirol

Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.