Vrei sa pleci intr-o vacanta, unde sa te bucuri de atractiile speciale de sezon? Alege Koln, este unul dintre orasele Europei care pur si simplu este magic in perioada sarbatorilor de iarna.

Orasul german, organizeaza in fiecare an targuri de Craciun, care atrag milioane de turisti, oferind spre vanzare jucarii pentru copii, mancare traditionala si cadouri realizate manual. Principalele atractii ale targului sunt papusile din lemn cu pipa, specialitatile culinare precum merele coapte, migdalele prajite iar pentru cei mici targul ofera un program special cu teatru de papusi, patinoar si carusel.

e0IEA

Piata de Craciun principala este amenajata in fata Catedralei din Koln, unde binecunoscutul Dom isi deschide portile, iar cea mai veche piata de Craciun se gaseste in zona de shopping la Neumarkt – piata principala o orasului.

Dar absolut speciala e piata organizata de pe malul Rinului, Harbour Christmas Market, la Muzeul Ciocolatei, intr-un cadru special. Într-o atmosferă plină de viață, "navigatori" inimosi iti oferă alimente fine și băuturi din întreaga lume si evident, specialități din pește, plus o multime de suveniruri, toate avand legatura cu marea, Köln și Crăciunul. Si nu ocoliti impresionanta corabie de lemn cu trei catarge unde va veti incalzi cu o cana binemeritata de vin fiert.

6564788311_486379492f_z

Surse: 1, 2, 3.