Vreti o vacanta romantica, ca-n povesti? Atunci rezervati-va o saptamana pentru a va putea bucura de un traseu de aproximativ 338 km printre varfuri de munti, castele, biserici si palate superbe, in care au prins viata basmele, muzica si arta germana.

Indiferent in ce perioada a anului te decizi sa mergi, totul este magic. Primavara si vara, peisajul este superb, totul este inflorit si inverzit, toamna regiunea capata un colorit aramiu, iar iarna, zapada ofera un aer de poveste.

Traseul merita sa il incepeti de pe malurile raului Main si din viile bogate al Franconiei, trecand prin orase cu rezonanta istorica, pana in Alpii Bavarezi. Veti trece prin regiuni traditionale ale Germaniei unde se organizeaza nenumarate festivaluri locate de unde nu lipsesc costumele traditionale, muzica si berea.

Trecand prin orasul Wurzburg puteti vedea bisericile renascentiste si conacele construite in stil baroc si roccoco. La Augsburg puteti vedea resedinta familiei Fugger, niste bancheri aristrocrati care au introdus Renasterea italiana in Germania. Odata ajunsi in Friedberg si Landsberg, puteti vedea bogatiile vaii Lech, marginite de dealuri molcome. La finalul acestui traseu minunat veti poposi in orasul alpin Fussen care adaposteste 60 de castele si palate. Cel mai faimos este Neuschwanstein, un palat din secolul XIX, construit de catre Ludovic II al Bavariei.

Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.