Cu siguranta ati auzit de aceste minuni ale naturii si v-ar placea sa faceti o calatorie printre spectaculoasele fiorduri ale Norvegiei. Fiind cea mai importanta atractie turistica si care dateaza de aproximativ 10-15 mii de ani, aceste fiorduri s-au creat datorita retragerii ghetarilor si au lasat in urma peisaje care iti taie rasuflarea.


Norvegia

Aceste vai adanci, abrupte si in forma de U, serpuiesc toata coasta de vest a Norvegiei si adesea leaga Marea Norvegiei de continent. Cel mai impresionant traseu este prin fiordul Sogne, este cel mai lung din tara, cu o lungime de 204 km si 1 309 adancime. Cea mai buna perioada pentru o croaziera sunt lunile de vara, mai-septembrie cand sunt adesea insorite, iar daca alegeti lunile de iarna este bine de stiut ca puteti avea o experienta furtunoasa cu o atmosfera inedita. In Norvegia, chiar si verile sunt racoroase iar daca va doriti o calatorie placuta cel mai bine ar fi sa va luati haine groase si o patura din lana pentru a putea sta pe puntea deschisa a vaporului sa va bucurati de priveliste.


Norvegia

Pentru a ajunge pe coasta, luati trenul spre Myrdal de pe linia Oslo-Bergen, apoi spre Flam. Veti avea o calatorie superba prin tunelele deschise care se strecoara pe pante greu accesibile care sunt o adevarata capodopera inginereasca. Durata unei excursii variaza in functie de agentia care organizeaza turul insa pentru a fi sigur ca aveti suficient timp sa vizitati toate obiectivele, este bine sa va rezervati 4 zile. Trenurile si vapoarele au o singura clasa, iar trenul catre Flam opreste in general pentru a servi o mica gustare.


Norvegia

Atractii: La Naeroyfjord, este cel mai ingust fiord iar peisajele sunt printre cele mai frumoase din nordul Europei. Bergen, al doilea oras ca marime din Norvegia, este o localitate in care cladirile medievale din lemn s-au pastrat foarte bine si se pot observa din jurul portului Bryggen. Din satul Flam se organizeaza excursii cu caiacul in apele fiordului. Daca aveti binoclul la voi puteti observa cu putin noroc focile care stau la soare.


Norvegia


Norvegia

Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6,