In ziua de azi toti bucatarii sefi isi incep ziua de munca cu o vizita la piata, pentru a discuta cu furnizorii si pentru a cauta cele mai bune produse, insa gospodinele fac asta de sute de ani. In multe orase europene inca sunt in floare aceste piete si merita sa le vizitati chiar daca nu aveti nevoie sa va umpleti camara. Majoritatea ofera turistilor experiente locale autentice si lectii de traditie culinara si culturala.

Printre tarile europene cu cele mai apreciate piete se numara: Franta, Austria, Spania si Italia, iata de ce merita sa le faceti o vizita.

  • Cours Saleya - Nisa, Franta - Unul dintre cele mai fotografiate locuri din Nisa si un bun candidat pentru cea mai primitoare si mai colorata piata, datorita multitudinii de flori proaspete si a prelatelor multicolore care acopera tarabele. Obligatoriu trebuie sa mergeti la casa unde a trait Matisse, a fost zugravita intr-un galben exuberant si este o emblema a piatetei din vechiul oras unde vanzatorii stradali vand delicatese specifice Nisei.

54806885

  • Mercat de la Boqueria - Barcelona, Spania - Este printre cele mai mari piete alimentare acoperite din Europa, fiind destinatia principala de pe bulevardul La Rambla. A fost inaugurata in anul 1840 iar in cadrul pietei este o aglomeratie de baruri si cafenele care pun in valoare bogatia pietei, oferind mic-dejunuri senzationale unde puteti servi crochete pufoase de cod sarat si un cortado (espresso cu spuma de lapte).

1000w

  • Naschmarkt - Viena, Austria - Aceasta piata in aer liber, intinsa pe o alee serpuita, ofera o varietate de bunatati si delicatese care reflecta populatia multiculturala a orasului. Puteti gasi smochine din Iran, ardei iute din Java, ulei de masline din Tunisia si prosciutto din Italia, iar daca vreti sa mancati, puteti alege intre gyros, chiftelute Shanghai sau snitele.
  • Rialto Market - Venetia, Italia - Deschisa numai dimineata, la doi pasi de podul cu acelasi nume, inainte sa se umple gondolele, piata Rialto va asteapta cu fructe si legume proaspete, numai bune pentru a pregati cel mai bun risotto.