Luxuriantul emirat Dubai are o oferta pe masura faimei sale exotice, dar atractiile sunt legate de cele doua anotimpuri existente aici. Sa incep cu vara (iunie-septembrie), cand temperaturile sunt greu suportabile pentru o piele alba.

Uneori se ajunge la 51-52 grade Celsius! Nu prea te poti misca pe strada pe propriile picioare. Culmea e ca unii turisti neavizati ca mine ar fi dorit sa se plimbe de colo-colo pe propriile picioare, dar dupa vreo 100 de metri simti ca vata ti-a inlocuit piciorul si parca te misti cu incetinitorul si vrei sa te odihnesti oriunde la umbra...

Deci vara la Dubai nu te poti plimba decat in spatii inchise, cu aer conditionat si acoperis deasupra capului. Si unde sunt aceste locuri? Mall-urile ofera spatiul ideal, aerisit, acoperit si extrem de atractiv, luxul te inconjoara si te subjuga. Unele mall-uri iti ofera parcarea gratis pentru un numar de ore, altele pentru tot timpul cat stai si casti ochii la toate cele ... Între decembrie și martie, temperaturile ajung la valori rezonabile, în jur de 24 de grade!

mall

Pe lângă zeci-sute de magazine, aici găsești și restaurante cu specific indian, arab, international, italian etc, dar și fast-food-uri locale ori veșnicele KFC / McDonald's. Preturi in Dubai? Aproape ca în țară, dacă vorbim despre mâncare. Rata de schimb este aproximativ 1 AED = 0,9 lei. Eu il socotesc egal, la cumparaturi, ca sa fie mai usor :)

Așadar, mâncare e ieftină. În rest, te cam ustură buzunarele, c-asa-i in tara luxului! Brandurile internationale au aceleasi preturi ca peste tot, poate ceva mai piperate la Dubai, ca doar lumea vine aici în principal la shopping si firmele profita, nu?

vitrine

Cele mai mari reduceri în Dubai sunt in perioada de dupa sarbatorile religioase islamice. Motivul? Înaintea sărbătorilor, de fiercare dată se cumpără haine noi pentru a fi îmbrăcate în zilele respective. Imediat după, apar modele noi, iar cele vechi (cica!) se reduc pina la 75%! Asa ca daca esti in zonă si daca ai rabdare, mai asteaptă maximum 10 zile sa iti iei ceva frumos si ieftin, uneori incredibil de ieftin, aproape gratis chiar!

In Dubai se pierde asadar timp la shopping, la atractiile din mall, la partia de ski, la patinaj, in salile de cinema, la cafenele cu narghileaua cea placut mirositoare si sfaraitoare, in cofetarii cu patiserie locala sau indiana, in restaurante luxoase sau comune cu mancare din toate colturile lumii.

Cel mai tare este Dubai Mall (peste 1.200 de magazine, aproape 3 milioane de vizitatori pe lună ...) Savurați acest filmuleț fantastic!

[gallery link="file" ids="14949,14948,14947,14946,14944,14943,14942,14941,14898"]

Daca ai bani multi si mai ales picioare puternice, ochi de vultur si un simt de orientare special, poti sa pleci din Dubai cu super-cumparaturi care sa iti aminteasca multă vreme de aventura ta araba, la marginea oceanului atat de albastru , intr-o tara incredibil de noua si de ametitoare.

Lista mall-urilor din Dubai