Plymouth este situat la aproximativ 300 km de Londra (distanta pe care noi am parcus-o cu masina) si este unul dintre cele mai mari porturi din lume, fiind astazi si una dintre cele mai mari baze navale din Europa.

Este o zona placuta, unde apa raului Plym parca se imbina cu padurile ce coboara de pe dealul pe care este situat orasul.

Portul este plin de ambarcatiuni simpatice, mici si mari dupa buget, desi pana si cea mai mica ambarcatiune de acolo necesita un buget veritabil. Iar printre multele iahturi si salupe sunt si o multime de vase pescaresti, pentru ca o ramura importanta de activitate pentru oras a ramas pescuitul, la fel ca si constructia de nave. Chiar a fost minunat sa vedem exact cum se construieste o ambarcatiune manual, o experienta inedita.

plymouth anglia port

plymouth anglia port

Cine va spune ca englezii nu se pricep la gatit ori va minte, ori se insala deplin. Pe faleza orasului sunt o multime de taverne unde va puteti delecta cu delicioase preparate din peste si fructe de mare, dar si cu binecunoscuta budinca de Yorkshire. Bineinteles, ceaiul nu lipseste, dar pentru ca nu sunt deloc puritani sa nu va ganditi ca nu se bea si bere sau vin din belsug.

Plymouth este de asemenea cunoscut si ca un centru universitar, avand una dintre cele mai recunoscute universitati din Marea Britanie.

Am reusit sa vedem portul si o parte din zona veche a orasului cu unele obiective turistice. E un oras destul de mare (250.000 de locuitori) si pentru a-l vedea in intregime ne-ar fi trebuit mult mai mult timp decat am petrecut acolo. Barbican, asa se numeste zona, este absolut delicioasa, cu cladirile vechi ce par desprinse din filme. In trecut, aceasta zona a fost piata de pește a orasului, fiind si astazi locuita de pescari.

plymouth anglia port

plymouth anglia port

Aici ne-am bucurat sa vizitam acavariul si scarile Mayflower, de unde se spune ca a plecat vassul Mayflower in cautarea lumii noi cu mult timp in urma.

Foarte deseobit ca arhitectura este si teatrul. Recunosc ca mi-ar fi placut sa iau parte si la un spectacol jucat pe scenele sale, dar timpul nu ne-a permis.

plymouth anglia port

plymouth anglia port