Oricine face o calatorie in indepartatul Dubai va vizita locul unde se inalta cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa, la picioarele careia se unduiesc in zilele fara vant puternic artezienele cantatoare sau dansatoare, unele dintre cele mai frumoase din lume.

De jur imprejurul cladirilor luxoase si impresionante din zona se intinde Piata marinarilor sau Souq il bahar cum i se mai spune de catre localnici, unde pe o suprafata construita in trepte pe malul canalelor artificiale ce inconjoara hotelurile luxuriante ni se prezinta o oferta speciala de bazar oriental, dichisit cu tot sclipiciul existent in lume, unde obiecte de lux pentru decoruri de basm stau aproape de haine si incaltaminte traditionala si lustre din o mie si una de nopti.

Daca vizitatorul nu a reusit sa vada un muzeu in aer liber de obiecte antichizate, dar foarte moderne, colorate si specifice locului, aici poate admira tot ce s-a creat ca decor oriental si mai ales specific tarilor din golf. Totusi o tusa moderna i s-a oferit pietei prin decoratiunile de Craciun care impodobesc locul la timpul potrivit, aducand zapada si farmecul ei prin luciul de plastic si celofan al artificialului.

Restaurantele, risipite printre magazinele cu tot felul de obiecte sunt de tot felul, ofera mese imbelsugate sau o simpla cafea tare, aromata celor care doresc sa admire privelistea de vis a golfuletului artificial si a canalelor pe care se poate face o plimbare noaptea, la lumina felinarelor cu abra, mica barca specifica pe care localnicii o conduc cu piciorul.

O escala in vizita din piata-bazar este binevenita, se pot admira obiecte unice, se poate calca peste mochete moi pana la glezne din Iran, se pot cumpara fructe si legume nemaivazute, haine lungi colorate sau esarfe din matase naturală. Cele mai frumoase amintiri sunt cele de noapte, unde dupa caldura torida a zilei, luminitele puse in cele mai neinchipuite locuri fac ca totul sa para o calatorie de vis. Dupa alergatura prin piata, o odihna binemeritata la o cafenea servita cu o narghilea aromata este binevenita, un cocteil exotic sau o limonada rece sunt ofertele cafenelelor risipite la tot pasul care te imbie sa sezi cateva clipe in locul unde cea mai inalta cladire din lume se oglindeste in apa golfului artificial.