1. Dubai face parte din Desertul Arab, dar este topografic diferit de acesta. Orasul are multe deserturi de nisip, unde cresc ierburi salbatice si palmieri. In partea de est a Dubaiului se intind sabkha-uri, campii de coasta acoperite cu sare, care au cunoscut o crestere abundenta de zambile de desert.

2. Este posibil, cuvantul Dubai sa fi evoluat de la cuvantul Daba, ceea ce inseamna „a infiltra", referindu-se la procesul prin care Golful Dubai "migreaza" spre interior. O alta versiune interesanta este cea a poetului Ahmad Mohammad Obaid, care sustine ca Dubai a primit numele de la acelasi cuvant, Daba, dar care se refera la un roi de lacuste.

3. Dinastia Al Maktoum conduce Dubaiul din 1833. Orasul nu se conformeaza sistemului federal judiciar al Emiratelor Arabe Unite.

4. Exista legi stricte de comportament, sarutatul si dansul in public fiind considerate ilegale. Restrictiile religioase musulmane trebuie sa fie respectate si de non-musulmani.

5. Dubaiul are cele mai renumite mall-uri din lume, turistii venind aici in mod regulat efectiv pentru a se bucura de Festivalul de Cumparaturi din Dubai. Dubai Mall este al saptelea mall ca marime din lume, iar orasul este numit Capitala Cumparaturilor din Orientul Mijlociu.

Dubai_Mall
Dubai Mall

6. Pe fiecare parte a Golfului Dubai se afla districte comerciale, cunoscute sub numele de souk. Aceste districte sunt in mod traditional renumite pentru schimbul de marfuri, aduse de catre navele de marfa arabe din Asia de Est, cunoscute sub numele de dhows.

7. Dubai este renumit pentru piata de aur, Gold Souk avand peste 250 de magazine! Se spune ca unul din fiecare cinci persoane din Dubai cumpara cel putin cinci bijuterii anual.

Gold-Souq-Dubai
Gold Souk

8. Burj Al Arab, construit in forma de nava dhow, este unul dintre cele mai luxoase hoteluri din lume si al patrulea ca inaltime, fiind construit pe o insula artificiala, la 85 de metri de plaja Jumeirah. Unul dintre restaurantele sale, Al Mahara, dispune de un acvariu masiv din sticla acrilica. Intrarea in acest restaurant se face printr-un voiaj cu submarinul.

Burj-Al-Arab-hotel
Burj Al Arab

9. Aeroportul International Dubai ocupa pozitia 5 intre cele mai aglomerate aeroporturi din lume in ce priveste traficul de pasageri si pozitia a 8-a printre cele mai aglomerate aeroporturi din lume din punct de vedere al tranportului de marfa.

Aeroportul-International-Dubai
Aeroportul International Dubai

10. Peste 80% din populatia Dubaiului este formata din straini.

11. In Dubai nu e nevoie sa se plateasca impozitul pe venit personal!

Sursa Articol