La baza celei mai inalte cladiri din lume, Burj Khalifa, se afla un lac artificial cu acelasi nume, construit odata cu un golf si o zona turistica speciala, luxurianta si fastuoasa.

Lacul numit Burj Khalifa, unde artezienele construite de aceeasi firma care la la Las Vegas au construit artezienele din fata hotelului Bellagio, danseaza in ritmuri diferite, de la unduiri arabe la ritmuri africane sau dupa ultime hituri internationale. Ele capteaza atentia publicului de la ora 6 seara pana la ora 11 in noapte, daca nu este vant puternic.

Investitia a costat doar 218 milioane de dolari si a fost inaugurata in 2009, investitorul fiind o mare firma locala, Emaar Investment.

Lungimea artezienelor este de 275 de metri, in volte, curbe si in forma literei S, ele arunca apa la inaltimea de 154 m, ceea ce creaza spectacolul propriu-zis. O priveliste de neuitat o ofera restaurantul din mallul alaturat, T.G.I. Fridays, de unde se poate chiar simti jetul subtire de apa care se risipeste de jur imprejur atunci cand artezienele sunt in actiune.

Cu cele 6.600 de lumini si 25 de proiectoare colorate, artezienele pot fi vazute de toate restaurantele de pe mal, de locuitorii hotelurilor invecinate si din mall Dubai.

La festivitatile de Anul nou se instaleaza artificii pe apa care par a fi focuri, iar acestea impreuna cu jeturile de apa fac un spectacol absolut special.